Ateşi Düşürmek İçin Asla Ovalama Alkolü Kullanmayın – Güncel Sağlık Haber

Nisan 27, 2023 by Yorum yapılmamış

Önceki nesillerden aktarılan eski bir halk ilacı, cilde alkol sürmenin ateşi düşürebileceğini söylüyor. Ancak, bu tehlikeli öneri de dahil olmak üzere bazı tavsiyelerin geçmişte kalması daha iyidir.

Güncel Sağlık Haber, kâr amacı gütmeyen bir akademik tıp merkezidir. Sitemizde reklam vermek, misyonumuzu desteklemeye yardımcı olur. Güncel Sağlık Haber dışı ürünleri veya hizmetleri desteklemiyoruz. Politika

Bu sözde evde çare aslında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek son derece güvensiz bir uygulamadır.

Çocuk doktoru Maureen Ahmann, DO, tuvalet ispirtosu hakkında bilmeniz gerekenleri ve ateşi tedavi etmek için neden kendinizin veya çocuğunuzun cildine asla uygulamamanız gerektiğini açıklıyor.

Ateş için tuvalet ispirtosu kullanmanın tehlikeleri

“Yapmak Olumsuz Dr. Ahmann, çocuğunuzu alkolle silin, ”diye vurguluyor Dr. “Sonuçta çocuğunuz için ateşin kendisinden daha tehlikeli olabilir.”

Sürtünme alkolü, izopropil alkol veya 2-propanol olarak da bilinen izopropanol ile yapılan bir ev kimyasal ürünüdür. Yüzeyleri dezenfekte etmek ve çok küçük miktarlarda kullanıldığında böcek ısırıklarını ve delici bölgeleri temizlemek dahil olmak üzere çeşitli kullanımları vardır.

Cilde alkol sürmek geçici bir soğutma etkisi sağlayabilir, bu nedenle ateşi tedavi etmek için iyi bir hareket gibi görünebilir. Ancak bu etki geçicidir, yalnızca bir veya iki dakika sürer ve daha da önemlisi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yan etkiler

Cildinize sürdükten sonra bir ürüne ne olduğunu bir düşünün: Cildinizi emer, ama sonra ne olur?

Ahmann, “Cilde uyguladığınız ürünler daha sonra cilt tarafından emilerek vücut tarafından emilir,” diye açıklıyor Dr. Ahmann. Kendi (veya çocuğunuzun) cildine sürdüğünüz şey tehlikeliyse, bir kez battığında sağlık sorunlarına neden olabilir.

Adından da anlaşılacağı gibi, sürtünme alkolü alkol içerir. Çocuğunuzun cildi tarafından emildikten sonra kan dolaşımına karışır ve bu da vücudunun işlev görme yeteneğinde ciddi ve hatta yaşamı tehdit eden değişikliklere neden olabilir.

Bu şunları içerir:

  • Alkol zehirlenmesi: Alkol zehirlenmesini çok fazla içmekle ilişkilendirebilirsiniz, ancak cilde uygulanan sürtünme alkolü, daha küçük vücutları onları emilimle ilgili sorunlara daha duyarlı hale getiren çocuklarda izopropil alkol zehirlenmesine neden olabilir.
  • Koma: Alkol zehirlenmesi ve alkol zehirlenmesi, koma veya kalıcı bir bitkisel durum olarak bilinen beyin aktivitesinin bozulmasına yol açabilir. Bir kişi komadayken bilinçsizdir, etrafındaki dünyadan habersizdir ve onları uyandırma girişimlerine tepki vermez.
  • Kardiyak ve nörolojik problemler: Özellikle çocukların küçük bedenlerinde kan dolaşımına karışan alkol, düzensiz kalp atışı ve nöbetler de dahil olmak üzere kalp ve beyinle ilgili sorunlara neden olabilir.

Tüm bu sorunlar kalıcı beyin hasarına ve hatta ölüme yol açabilir.

Ahmann, “Potansiyel yan etkiler o kadar tehlikelidir ki, yüksek ateşi düşürmeye çalışmak için asla cilde alkol uygulamamalısınız” diye yineliyor Dr. Ahmann.

Bunun yerine ateş için ne yapılmalı

İlk olarak, ateşin aslında çocuğunuzun vücudunun bir virüs veya enfeksiyonla savaşmaya çalıştığının bir işareti olduğunu unutmayın; bu, her zaman endişe edilecek bir durum olmadığı anlamına gelir. Bazen ateşe herhangi bir semptom eşlik etmez ve bu durumlarda yapmanız gereken tek şey çocuğunuza göz kulak olmak ve artan endişeleri izlemektir.

Ahmann, “Etrafta koşuşturuyor ve oynuyorlarsa, bu konuda fazla endişelenmenize gerek yok,” diyor. “Ateşi tedavi etmenin tek nedeni, çocuğunuzu daha rahat ettirmektir.”

Çocuğunuz özellikle rahatsızsa, örneğin ateşindeki ani artış grip veya başka bir hastalıktan kaynaklanıyorsa, ateşinin düşmesini beklerken yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Ahmann, “Alnına, sırtına veya koltuklarının altına soğuk bir bez koyabilirsiniz” diyor ve “onlara ılık bir banyo veya duş verebilirsiniz – ama Olumsuz sıcaklıklarını daha da yükseltebilen soğuk bir banyo.”

Çocuğunuz 6 aylıktan küçükse veya birkaç gün sonra ateşi düşmediyse veya ona nasıl davranacağınızla ilgili başka sorularınız veya endişeleriniz varsa, kişiselleştirilmiş rehberlik istemek için çocuk doktorunun ofisini arayın.

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir