Adrenalin kalın zipline: bir kartaldan bir dakika daha hızlı uç

Selvi

New member
Dünyanın en yüksek binası olan Dubai'deki Burj Khalifa'nın arkasında mini bir kamera ile başlayan ve tam olarak şahininin sol kolunda sona eren bir deniz kartalının bu videosu var. Resimler, çöl devletinin silüetini ve sahilini gösteriyor. Ve kartalın başını kısa uçuş sırasında nasıl ileri geri hareket ettiğini gösteriyorlar.

Hemen deniz kartalı olacağım – ve bir Galli kayrak madeninde çok sayıda bir zipline üzerinde kask üzerinde mini bir kamera ile uçacağım. Altımda metalik olarak bir göl parıldıyor. 1555 metre önümde, uçuş bir dakikadan az sürmeli.

Saatte 160 kilometreye kadar

Zip dünyasının dijital broşürlerde duyduğu şey doğruysa, dünyanın eşsiz 160 km/s hızında ipte ip üzerinde olacağım – yani vahşi doğada deniz kartalından 40 km/s daha hızlı.

Ve ayrıca Allgäu Nesselwang'daki şu anda en hızlı Alman zipline “Alpspitzkick” den çok daha hızlı: Burada 120 km / s'de seyahat ediyorsunuz.

100 Euro Macera

Galler'in kuzeyinde, şu anda önümde olan birkaç saniye, kuyruklarda, ölçeklerde ve koruyucu kıyafetlerin yaratıldığı zaman başlayan 100 euro bir maceranın en önemli özelliğidir.

Ayrıntılar bu zipline bağlıdır: Hobi Kartalları 1.20 metreden daha büyük ve 130 kilogramdan daha hafif olmalıdır. Vücudu ölçtükten sonra, adrenalin bağımlıları ilk kez göl üzerinde avlanmak için daha düz bir egzersiz diyagramına yürürler.

Test, var olanların kırmızı kamyonlara yüklenmesinden yarım dakikadan daha az sürer. Sarsıntılı bir yolculukta, tarihi bir çakıl üzerinde gerçek başlangıç noktasına kadar gider. 1890 civarında Penrhyn'in taş ocağı dünyanın en büyük taş ocağı idi.

Abyss'e yakın

Bölgede hala kazanılıyor, ancak kamyonun yükleme alanında bazı katılımcıların endişeli yüzlerinden ve fermuarlı dünyanın macera arazisinden başka bir şey görmüyorum: yandaki yamaçlarda, taş ocağı dağdan aşağıya doğru avlanıyor. Sonunda Serpantinler, gölün 500 metre yukarısında bir tür dağ istasyonu var. Burada sadece hiçbir Gondol, Vadi için avlanmıyor, ama insanlar. Dört serisinde Abyss'e doğru yürüyoruz.

Birkaç saniye. Kırmızı bir paspas üzerinde yatıyorum, ellerimi yan taraftaki derin ceplere itmem ve ayakları koruyucu takımın altındaki bir çubuğa basmam gerekiyor. Üstümde, birisi kum torbaları şeklinde ekstra bir ağırlık takıyor.

Sonra paspas aniden batar, basarım, sarkarız, başımız ileri, havaya doğru uzanır. Galler her şeyi dramatik hale getirme konusunda dalga geçiyor: “Tri, dau, un”, ulusal dilde sayılırlar, böylece “dau” İngilizce “ölmek” – ölür. Tabii ki, özellikle yumruk çizgisinin etkisini kaçırmaması için işaret ediyorlar. Sonra “Tıklama” yapar.

Tıklamak! Ben uçuyorum!

Kulakların etrafında tıslıyor. Uçuş rüzgarı burun deliklerini bir araya getirir, nefes almak sadece ağzınızdan geçer. Ben uçuyorum! Önce sadece Slate, sonra göl görüyorum. Geçmek birkaç dakika sürüyor. Harika, ağırlıksız kartal dakikalar.

Tekrar “tıklayın” yapana kadar. Fren cihazı ve zip dünyasının bir çalışanı beni gerçeklerin altına geri getiriyor.