Almanya’da tatil: Yüzmek ve dalmak için yedi özel göl

Selvi

New member
Klausensee, Bavyera: Sahilde timsah uyarısı


WGeriye dönüp bakıldığında gösteri bu kadar utanç verici olmasaydı, bu Temmuz ayında Yukarı Pfalz’daki Schwandorf’un üç kilometre güneyindeki Klausensee’de onuncu bir yıldönümü kutlanabilirdi. Çünkü 2012’de orada sözde bir timsah görüldü.

Kısa süre sonra, muhtemelen birinin terk ettiği sakallı bir ejderha olan bir kertenkele olduğu ortaya çıktı. Ancak o zamana kadar “timsah”ın görülmesi ciddiye alınmıştı: hayvanı yakalamak için helikopterler ve polis dalgıçları kullanıldı.

2015 yılında egzotik bir hayvanın, bir kaplumbağanın kıyılarda dolaşmasının ardından Klausensee, artık egzotik hayvanlarla ilgili manşetlerden kurtuldu. Bununla birlikte, ince beyaz kumlu plajı ve alışılmadık derecede berrak, turkuaz mavisi suyu hala uzaklardaki seyahat noktalarını anımsatıyor. Asidik ortam nedeniyle algler azdır.





Kaynak: İnfografik DÜNYA


ayrıca oku








Klausensee doğal havuzunda gerçekten tatil hissinin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrı bir yüzücü olmayan alana sahip düz, aile dostu kumlu plaja ek olarak, gölgeli ağaçların olduğu bir güneşlenme çimi, büfe, restoran, soyunma odaları ve sıhhi tesisler de sunmaktadır ve tümü düşük bir fiyata (yetişkinler için giriş) 3,50 avro, çocuklar ve diğer tavizler yarı fiyatına).


Bavyera: 2012'de polis dalgıçları Klausen Gölü'nde bir timsah aradı.




2012’de polis dalgıçları Klausen Gölü’nde bir timsah aradı.

Kaynak: pa/dpa/Armin Weigel


Bir zamanlar bir çakıl ocağı olan Klausensee, renatürasyonundan bu yana bölgedeki en güzel yüzme sularından biri olmuştur – bu da başka türlü görülmeye değerdir. Klausensee’nin ait olduğu Oberpfälzer Seenland’ın eski bir linyit madenciliği alanında yer aldığına kimse inanamaz. 1982’de açık ocak madenleri sular altında kaldıktan sonra, yüzülebilen çok sayıda göl ve balık göletleri yaratıldı. Ayrıca kaleler ve saraylar, tabiatı koruma alanları, gözetleme kuleleri, tarihi yerler ile yürüyüş ve bisiklet parkurları sizi keşfetmeye davet ediyor.

Daha fazla bilgi: oberpfaelzer-seenland.de; sayfalar.oberpfaelzerwald.de

Bleilochstausee, Thüringen: Almanya’nın en büyük rezervuarı


208 metre uzunluğunda, 65 metre yüksekliğinde, tabanında 47 metre genişliğindedir ve Almanya’da İnşaat Mühendisliğinin Tarihi Dönüm Noktası unvanını taşımaktadır. Bleilochtalsperre 1932’de tamamlandığında ve Saale yavaş yavaş arkasında birikerek Almanya’nın en büyük rezervuarını oluşturduğunda, alçak sıradağlar bir tür fiyort manzarası haline geldi.

O zamandan beri Saalburg köyü, su kütlesi olarak da adlandırılan “Thüringen Denizi” üzerindedir. Ancak 120 bina da derinlere battı. Bir zamanlar kurşun çıkarılan delikler gibi – baraj ve göl de onların adını almıştır.

Kurşun delikli rezervuar 28 kilometre uzunluğundadır ve yaklaşık 215.000.000 metreküp su tutar, bu da diğer tüm Alman rezervuarlarından daha fazladır. Göl çevresindeki boş zaman aktiviteleri, suyun hacmi kadar çeşitlidir: yaz ortasında zorunlu banyoya ek olarak, balık tutabilir, sörf yapabilir ve yelken açabilirsiniz.


Thüringen: Kurşun deliği rezervuarında da Thüringen Denizi aradı, gezi konukları olan bir gemi yolda




“Thüringen Denizi” olarak da adlandırılan kurşun delik rezervuarında, gezi konukları olan bir gemi yolda

Kaynak: pa/dpa/dpa-ZB/Martin Schutt


Gezi tekneleri yolda. Bleilochstausee’nin çevresindeki sıradağlarda yürüyüş ve dağ bisikleti parkurları vardır. Yaz kızak pistinden harika bir göl manzarası var.

Göl, taşkın koruması amacıyla Saale’yi düzenlemek ve aynı zamanda hidroelektrik yoluyla elektrik üretmek için baraj yapıldı. Bugün, Almanya’nın en eski nehir tipi elektrik santrallerinden biri, hala orijinal durumundadır ve gölün yakınında yer almaktadır; eski Fernmühle enerji santrali, Ziegenrück Müzesi ziyaretinin bir parçası olarak görülebilir.

Daha fazla bilgi: leadlochstausee.com

Laacher See, Rheinland-Palatinate: Volkanik kraterde yüzmek


Neden hematit kolye ya da lav topu kolye bile olmasın? Dilerseniz Laacher See hediyelik eşya dükkanından volkanik kayalardan yapılmış takılar satın alabilirsiniz. Her halükarda, mal düzeyinde pazarlama güvenli görünüyor. Tek başına göle yapılacak bir gezi, muhteşem anılar için bir garantidir.

Rheinland-Palatinate eyaletinin en büyük gölünde yüzerken, yelken açarken, sörf yaparken veya kürek çekerken – 3,3 kilometrekare ve 50 metreden fazla su derinliği ile dünyanın tarihini aklınızda tutmanız yeterlidir. Yaklaşık 12.900 yıl önceki patlamanın ardından bin yıl boyunca yavaş yavaş suyla dolan volkanik bir kraterin içindesiniz.


Vulkaneifel'deki Laacher See, Rheinland-Palatinate'deki en büyük göldür.




Vulkaneifel’deki Laacher See, Rheinland-Palatinate’deki en büyük göldür.

Kaynak: resim ittifakı / blickwinkel/p. derder


Jeolojik açıdan ilginç yürüyüşler için de ideal bir bölge olan Vulkaneifel’deki son büyük patlamaydı. Ayrıca beş kilometre uzaklıktaki Mendig’deki Alman volkan müzesi Lava-Dome’un yanı sıra tütsülenmiş veya taze yakalanmış balık alabileceğiniz bir manastır balıkçılığına sahip Benedictine manastırı Maria Laach da görülmeye değerdir. Yıkananlar, bir kamp alanının da bulunduğu kuzey kıyısındaki suya erişim bulacaktır.

Daha fazla bilgi: volkanik bölge-laacher-see.de

Friedenhainsee, Bavyera: Ülkenin yüzülebilen en sıcak gölü


Daha kesin olmak gerekirse, en sıcak sulardan biridir, çünkü şampiyonluk için Abtsdorfer See, Steinsee (her ikisi de Bavyera’dadır) ve diğer sularla rekabet eder. Kesin olan bir şey var: 27 dereceye varan su sıcaklığıyla, Tuna Nehri üzerindeki Straubing’den pek de uzak olmayan 0,3 kilometrekarelik taş ocağı havuzu neredeyse Karayip sıcaklık koşullarına ulaşıyor. Su kalitesi aylık olarak kontrol edilir.


Bavyera: Straubing an der Donau yakınlarındaki Friedenhainsee'de su sporları popülerdir




Straubing an der Donau yakınlarındaki Friedenhainsee’de su sporları popülerdir.

Kaynak: resim ittifakı / dpa / Armin Weigel


Ve Friedenhainsee’de diğerlerinde olmayan bir şey var, yani – operatöre göre – dünyanın ilk ve en uzun su kayağı teleferiği; sirkülasyon mesafesi en az 1,2 kilometredir. Su kayakçıları ilk deneme için altı avro öder ve ekipman ücretsiz olarak sağlanır.


ayrıca oku


Titisee-Neustadt'ta banyo keyfi






Üç metre genişliğindeki su kaydırağı, çim ve kumlu plaj için üç avroluk normal giriş ücreti ödendikten sonra ücretsiz olarak kullanılabilir. Bir kamp alanı ve sıhhi tesisler, Wi-Fi ve bir buz çardağı bulunmaktadır.

Daha fazla bilgi: fridenhainsee.de

Großer Plöner See, Schleswig-Holstein: Neredeyse Kanada


Kırsal yeşil kıyılar, dağınık adalar, geniş bir ufuk – yaklaşık 30 kilometrekare ile Almanya’nın en büyük onuncu gölünün belli bir Kanada hissine sahip olduğu söyleniyor. Holstein İsviçre’nin su manzarası ile neler geçebileceği, yalnızlık açısından incelemeye dayanmaz. Çünkü tatil sezonunda Großer Plöner See’de Kuzey Amerika’nın kuzeyindeki ıssız geniş alanlardan kesinlikle daha fazlası oluyor.


Schleswig-Holstein: Großer Plöner See'nin simgesi Plön Kalesi'dir.  Rokoko binasını ziyaret edebilirsiniz.




Großer Plöner See’nin simgesi Plön Kalesi’dir. Rokoko binasını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: resim ittifakı / xim.gs


Yazın yolcu gemileri dolaşıyor, balıkçılar bir zamanlar son buzul çağının kalıntıları olarak yaklaşık 60 metre derinliğe kadar bir buzul dili havzasında toplanan sudan yılan balığı, turna balığı veya vendace çekiyor. Ancak burada, tıpkı Kanada’da olduğu gibi, uzun mesafelerde bile kano veya kano ile su yürüyüşleri dahil her türlü su sporunu yapabilirsiniz. İsterseniz, Baltık Denizi’ne bitişik su yollarında kürek çekebilirsiniz.


ayrıca oku


Palmiye ağaçları olmadan bile bir rüya: Mecklenburg-Batı Pomeranya'daki Prerow yakınlarındaki Darss West Plajı






Göl aynı zamanda bir yelken alanı olarak da ilgi çekici çünkü geçilecek çok sayıda dar geçit var – adaların suyu böldüğü yerler. Yine ortalığı sakinleştiren şey: Motorlu teknelerin yolcu taşımacılığı dışında yasaklanması.

15 adet resmi yıkanma yeri bulunmaktadır. Sahneyi değiştirmek istiyorsanız, gölü çevreleyen ve aynı zamanda bisiklet kullanan indi bindi otobüsüne binin. Birkaç gün süren turlar için de uygun olan bir bisiklet ve yürüyüş parkurları ağı gölü çevreliyor. Simgesel yapısı, rehberli bir turun parçası olarak ziyaret edilebilecek, 17. yüzyıldan kalma bir Rokoko binası olan Plön Kalesi’dir.

Daha fazla bilgi: holsteinischeschweiz.de/grosserploenersee

Funtensee, Bavyera: En soğuk yerde yıkanmak


2001 Noel’inde, Berchtesgaden Milli Parkı’ndaki Funtensee’de eksi 45.9 santigrat derece ölçüldü. Milli park idaresine göre bu, Almanya’da şimdiye kadar kaydedilen en düşük sıcaklık. Königssee ile Hochkönig sıradağları arasındaki Steinernes Meer yüksek platosunda deniz seviyesinden 1.633 metre yükseklikte bu kadar şiddetli soğuk olabilmesi, bir vadi havzasındaki özel jeolojik konumundan kaynaklanmaktadır.

Bir araştırma raporuna göre, küçük Funtensee’nin kışın maksimum 5,3 metre derinlikte donması muhtemeldir, ancak yazın meteorolojik tuhaflığa dair hiçbir işaret yoktur. İçinde yüzebilirsin bile. Bununla birlikte, suyun 14 derecenin üzerine yalnızca kısa bir süre ısınacağı varsayılabilir. Şu anda Google’da arama yapan herkes, bölgedeki göl raporunda, yaz suyu sıcaklığının da 8 dereceye kadar düşebileceğini öğrenecektir. Brrr buzlu su!


Bavyera'daki küçük Funtensee, pitoresk bir şekilde dağlarla çevrilidir.




Bavyera’daki küçük Funtensee, pitoresk bir şekilde dağlarla çevrilidir.

Kaynak: Getty Images/Moment/Hans Vaupel


Bu yüzden yakınlarda bir yılan otu içki fabrikası olması iyi bir şey. Göl kenarında yetişen yılan otu burada damıtılır – elle kazılan ve sahada işlenen köklerden. Yaz sonuna kadar hizmet veren Kärlingerhaus dağ kulübesinde içinizi ısıtacak bir bardak vardır.

Funtensee’ye giden en hızlı yol, Sankt Bartholomä am Königssee’den Saugasse denilen, 9,8 km uzunluğunda, 1000 metrenin üzerinde rakım gerektiren ve beş ila altı saat planlamanız gereken bir yürüyüştür. Yüksek platoda muhtemelen terli yalnızlığın ardından, dağlarla çevrili pitoresk bir gölde bir banyo, sürekli serinlemek için sizi bekliyor.

Daha fazla bilgi: berchtesgaden.de/funtensee

Kulkwitzer See, Saksonya: enkaza dalış


Bir zamanlar yolcu taşırken, şimdi yirmi yılı aşkın bir süredir Kulkwitz Gölü’nün dibinde neredeyse 20 metre derinlikte yatıyor: içi boşaltılmış ve kanatsız bir Piper Seneca. Ancak küçük uçak, Leipzig yakınlarındaki 1,5 kilometrekarelik gölde bir cazibe merkezi.

Uçak, berrak suları batık dalgıçları için bir varış noktası bile yapıyor. Yaklaşık on metre görüş mesafesi ile Orta Almanya dalış sahnesinde şimdiden popüler.


Dalgıçlar, bu turna balığı gibi balıkların da kendilerini evlerinde hissettikleri Kulkwitzer See'yi sever.




Dalgıçlar, bu turna balığı gibi balıkların da kendilerini evlerinde hissettikleri Kulkwitzer See’yi sever.

Kaynak: resim ittifakı / Zoonar / Erich Teister


Çünkü gölün derinliklerinde, büyük aynalı sazan ve yayın balığı da dahil olmak üzere sallanan yosun ve balık çayırlarına ek olarak, keşfedilecek ürkütücü bir su altı ormanı var – bir zamanlar burada büyüyen ve şimdi balıklar için barınak görevi gören ağaç kalıntıları. Çünkü göl eski bir linyit sahası üzerinde oluşmuştur. 1963’ten 1973’e kadar iki çukur sular altında kaldı ve derinliği 34 metreye ulaşan “Kulki”, Leipzig Neuseenland’daki ilk açık madencilik göllerinden biri oldu. Bugün burada iki dalış okulu bulunuyor.

Suyun üzerindeki aksiyon dolu ana cazibe merkezi, kuzey kıyısında 800 metre uzunluğunda bir çekici ve engelli su parkuru bulunan bir su kayağı tesisidir.

Leipzig’in küvetinin etrafındaki sekiz kilometrelik dairesel bir rotada bisikletin üzerindeki eyerde daha düşünceli. Lausen’deki son tramvay istasyonundan suya sadece beş dakikalık yürüme mesafesindedir. Doğu yakasındaki bir tatil beldesinde, hemen su kenarında İsveç tarzı ahşap evlerde kalabilirsiniz.

Daha fazla bilgi: leipzigerseen.de/die-seen/kulkwitzer-see

Bu makale ilk olarak Temmuz 2022’de yayınlandı.