Alplerde e-bisiklet ile bisiklet turu: Çekici vadiler boyunca – stressiz

Selvi

New member
De-bisiklet, daha az formda ve hırslı insanların Alpleri bisikletle deneyimlemesini mümkün kılıyor. Yüksek geçitler üzerinde dik yollar olmak zorunda değildir. Cazip bisiklet yolları aynı zamanda görkemli dağ vadilerinden geçer ve güzel dağ deneyimleri vaat eder. Büyüleyici e-bisiklet turları için Almanya ve Avusturya Alplerinde seçilmiş beş dağ vadisi:

Chiemgau Bisiklet Yolu: Resimli kitaptaki gibi Bavyera


Chiemgau bisiklet yolu, ADFC bisiklet bölgesi Chiemsee-Chiemgau’daki en çekici yollardan biridir. Chiemgau Alplerini bir Bavyera resimli kitabından fırlamış gibi gösteriyor. 36 kilometrelik vadi yolu, e-bisikletçiler için de idealdir ve Inzell, Ruhpolding ve Reit im Winkl’in ünlü Yukarı Bavyera tatil beldelerini birbirine bağlar. Tek soru şudur: Bisikletinize Inzell’de mi yoksa Reit im Winkl’de mi binersiniz? Her iki yönün de cazibesi var ve her iki yer de denizden neredeyse aynı yükseklikte.

Başlangıç noktası olarak Inzell’e karar verelim. Dünyanın en modern sürat pateni salonu olan Max Eicher Arena’yı hızla arkamızda bırakıyoruz ve yokuş yukarı Gletschergarten’e doğru bisikletle ilerliyoruz. Ruhpolding’de bisiklet yolu, golf sahasının yanından ve Weißen Traun boyunca dolanır. Ardından Ruhpolding’in biatlon merkezi olan Chiemgau Arena’yı geçiyoruz.





Bavyera Ruhpolding belediyesindeki Lödensee’de bisikletçiler

Kaynak: pa/imageBROKER/Norbert Eisele-Hein


Bunu Lödensee, Mittersee ve Weitsee’nin yer aldığı üç göl alanı izlemektedir. Bu, bisiklet yolunun en güzel bölümü – etkileyici bir manzara. Peyzajın tamamı doğa koruma altındadır. Weitsee’nin arkasında, Winklmoosalm’a giden teleferiğin başladığı Seegatterl mezrasına ulaşırsınız. Birkaç ev hızla geçilir ve ormanda Schwarzlofer sel boyunca hedefe, ünlü kış sporları beldesi Reit im Winkl’e gider.


ayrıca oku








Chiemgau bisiklet yolu: Inzell’den Reit im Winkl’e 36 km, 490 m yokuş, orta; chiemsee-chiemgau.info/chiemgau-radweg

Loisach Vadisi: Zugspitze’den Isar’a


Loisach, Biberwier yakınlarındaki Tirol’deki Fern Geçidi’nin eteğinde yükselir. Loisach bisiklet yolu, yakın çevrede, pastoral Weißensee’de, doğrudan eski Roma yolu Via Claudia Augusta’da başlamaktadır. Her yerde, Grubigstein ve Wannig gibi iki binlilerin görkemli kaya masifleri yükseliyor. Kuzeyde, Daniel ve muazzam Zugspitz masifleri ufku oluşturuyor.

Sadece Instagram hayranları için değil, harika bir dağ manzarası. Tirol ve Yukarı Bavyera, dilediğiniz gibi. Ve bununla ilgili en iyi şey: Loisach bisiklet yolunda uzun tırmanışlar yok, en fazla nehir kıyısında yağmurla yıkanmış birkaç bölüm var. Önce dağ ormanından geçerek Garmisch-Partenkirchen’e gidiyor. Daha sonra nehir vadisi, Ohlstadt yakınlarındaki Alplerin eteklerine ulaşana kadar genişler.


ayrıca oku


14 Haziran 2020, Paris, Fransa'da koronavirüs hastalığının (COVID-19) yayılmasını engellemek için ülke alınan karantina önlemlerini hafifletirken elektrikli bisiklete binen bir kadın. REUTERS/Benoit Tessier - RC249H9MFH3J





Güvenlik, motor, pil ve Co.





Kochel Gölü’ndeki Franz Marc Müzesi’ni ziyaret etmeye değer. Birkaç kilometre ileride, birçok bisikletçi Benediktbeuern’in manastır avlusunda durmayı sever. Çayırlar, meralar ve güzel çiftçilik köylerinden geçen yüz kilometreden biraz daha sonra, Loisach Wolfratshausen’deki Isar’a ve Loisach bisiklet yolundan Isar bisiklet yoluna akar. Uzun bir hafta sonu için ideal tur!

Loisachtal: Loisachquelle’den 114 km, 250 m yükseklik artışı, kolay; dasblaueland.de/tour/fernradweg-loisach-radweg

Yeni başlayanlar için Hohe Tauern: Großarl’dan milli parka


Salzburg bölgesindeki Grossarl Vadisi’ne genellikle “alpin otlakları vadisi” denir. Çünkü 40’tan fazla yönetilen dağ meraları, vadinin yukarısındaki dağ çayırlarına yayılmıştır. Ve bir e-bisikletle biraz daha güvende hissediyorsanız, bazı iyi gezilebilir dağ yollarında inek otlaklarına ve Hirschbühelalm gibi rustik ahşap kulübelere de gidebilirsiniz.

Ancak iyi işaretlenmiş vadi yolu, Hohe Tauern Ulusal Parkı’nın kuzey ucundaki hala oldukça bozulmamış bölgeyi keşfetmek için yeterince çekici. Her yerde dik yeşil yamaçlarda dağ çiftlikleri görüyorsunuz. Buna ek olarak, vadideki “İyi Dilekler Yolu” adlı bir hac yolu boyunca yaklaşık 40 Marian şapeli dağıtılmıştır. Şapellerin çoğu, köylüler tarafından hayatta kalan hastalıklar ve savaşlar için minnettarlıkla inşa edildi.


Grossarl Vadisi'nin her yerinde dik yeşil yamaçlarda dağ çiftlikleri görebilirsiniz.




Grossarl Vadisi’nin her yerinde dik yeşil yamaçlarda dağ çiftlikleri görebilirsiniz.

Kaynak: pa/imageBROKER/Martin Siepmann


Dünün ve bugünün dağ çiftçiliği yaşamının canlı bir şekilde sunulduğu vadinin sonundaki küçük müze köyünü de kaçırmamalısınız. Bisiklet yolunun sonunda, pastoral Ötzlsee serinlemek veya piknik yapmak için sizi bekliyor.

Großartltal: Großarl’dan vadinin sonuna kadar vadi bisiklet yolu 35 km, orada ve geri, 180 m tırmanış, kolay; grosarltal.info

Nehir boyunca: Lech am Arlberg’den kaynak yönünde


Yaklaşık iki bin metre yükseklikteki kayalıkların arasında yuvalanan Formarinsee’nin suyu, masmavi bir turkuaz renginde parlıyor. Manzara o kadar kitschy ve pastoral ki, Avusturya Yayın Kurumu’nun (ORF) izleyicileri birkaç yıl önce Formarinsee’yi Avusturya’nın en güzel gölü olarak seçti.

Dağ bisikletçilerinin ve yürüyüşçülerin burada yalnız olmamalarına şaşmamalı. Ama elbette, turun başladığı Lech am Arlberg’in merkezinde olduğu kadar çok şey olmuyor. Akıntıya karşı ilk birkaç kilometre, e-bisiklet pilleri için son derece naziktir. Dar bir asfalt şeridi, Zug köyüne doğru hafifçe yokuş yukarı kıvrılır. “Gasthaus Älpele”nin önünde konuklar genellikle güneşin altında otururlar. Davetkar bir dinlenme yeri.


Bisiklet turları hakkında daha fazlası:




Bundan sonra bisikletçiler, gürleyen Lech’in solunda ve sağında yine manzara sinemasının tadını çıkarıyor. Bazen küçük bir dağ ormanından geçersiniz, bazen birkaç dağ evinden. Hedefe Formarinsee’den hemen önce Formarinalpe’de (1871 metre) ulaşılır. Buradan sadece Freiburger Hütte’ye, çok daha dik bir şekilde, az çok pürüzsüz bir çakıl yüzey üzerinde çıkar. Zevk bisikletçileri dağ terasında oturmayı ve kendilerine dağ peynirlerinin servis edilmesini tercih ediyor.

Yukarı Lech Vadisi: Lech’ten e-bisiklet turu, 31 km oradan ve geri, 550 m tırmanış, kolay; lechzuers.com

Habach Vadisi: buz devlerinin selamladığı yer


Alpler’deki en büyük doğa koruma alanı olan Hohe Tauern Ulusal Parkı’nda yüksek dağlar gerçek boyutlarını ve güzelliklerini sergiliyor. Bisikletçiler ve yürüyüşçüler bu arkaik dünyayı hayranlıkla izlemek ve fotoğraflamak için tekrar tekrar dururlar: buzullu dağ devleri, gök yüksekliğindeki şelaleler, sevimli dağ sıçanları – burada Manggeis denir -, nadir çiçekler veya gökyüzünde dönen kızıl akbabalar.

Bu manzara, Salzach Vadisi’ndeki Bramberg’den Habach Vadisi’ne kadar yapılan bir turda da hayranlıkla izlenebilir. Sürüş tekniği açısından, rotanın tamamlanması nispeten kolaydır: Çoğunlukla iyi çakıl yollar vardır, sadece zaman zaman biraz daha dik kısımlar vardır. Almweg’in sonunda, neredeyse vadinin sonunda, 1771’de inşa edilen ve bugüne kadar orijinal durumunu koruyan Alte Moa-Alm (1410 metre) bulunur.

Habach Vadisi ayrıca alışılmadık bir değişiklik sunuyor: Burada değerli taşlar için kazı yapabilirsiniz. Leckbachrinne’deki kayaların yukarısındaki küçük zümrüt madenine erişim yasaktır. Ancak birkaç yıl önce bir çamur kayması atık maddelerin derinlere kaymasına neden olduğundan, hobi kazıcıları “Alpenrose” dağ handasında buluşuyor. Zaman zaman dereden parlak yeşil renkte parlar. Küçük bir ipucu: Yandaki handa size bir çekiç, kazma ve elek ödünç veriyor.

Habach Vadisi: Bramberg’den e-bisiklet turu 29 km oraya ve geriye, 640 m yokuş, orta; wildkogel-arena.at; ulusalpark.at/de