Avrupa'daki bu asma köprüler korkaklara göre değil

Selvi

New member
Avrupa Adrenalin patlaması

Bu asma köprüler korkaklara göre değil



Almanya'nın en uzun yaya asma köprüsü Willingen'deki Skywalk, bir yıldır Hessen'e ziyaretçi çekiyor. Ancak bu yükseklikte 665 metreyi herkes kat etmeyi başaramıyor. Bu aynı zamanda dünya rekoru sahibi de dahil olmak üzere Avrupa'daki diğer muhteşem gökyüzü yürüyüşleri için de geçerlidir.




Şu tarihten itibaren: 26 Temmuz 2024| Okuma süresi: 3 dakika


Yazan: Nicole Schippers, Tom Nebe





Baş döndürücü bir olay: Ziyaretçiler Sauerland'daki Willingen'deki Skywalk boyunca yürüyor




Baş döndürücü bir olay: Ziyaretçiler Sauerland'daki Willingen'deki Skywalk boyunca yürüyor

Kaynak: dpa



WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



eKuzey Hessen'deki Willingen'deki Skywalk'a çıkmak biraz cesaret ister. Almanya'nın en uzun yaya asma köprüsü sallanıyor ve sallanıyor ve parmaklıkların arasından yaklaşık 100 metre aşağısını görebiliyorsunuz.

Bir yanda değirmen başı, diğer yanda Musenberg arasında uzanan yapıyı geçmek istiyorsanız 665 metreyi katetmeniz gerekiyor. Sauerland'deki turistik mekanın beş genel müdüründen biri olan Arndt Brüne, “Birçok misafir buna büyük saygı duyuyor” diyor.

“Şu anda biraz huzursuz hissediyorum. Neredeyse bir buçuk metrelik dar köprüden geçen bir ziyaretçi, “Aşağıya bakmama izin yok” diyor. Her yıl kayakla atlama Dünya Kupası'nın düzenlendiği Mühlenkopfschanze'nin çıkışına doğru hızla ilerliyor.


Skywalk Willingen, Mühlenkopfschanze'nin yukarıdan manzarasını sunuyor




Skywalk Willingen, Mühlenkopfschanze'nin yukarıdan manzarasını sunuyor

Kaynak: dpa


Brüne, köprü elemanlarının bir kısmının hareket etmesi nedeniyle bazı ziyaretçilerin tedirgin olduğunu söylüyor. Buna birçok insanın destek ararken tuttuğu tırabzan da dahildir. Genel müdür, “Ama bu böyle olmak zorunda” diye açıklıyor. Bazı bileşenlerin oyuna ihtiyacı var. “Endişelenmeye gerek yok” diye bizi temin ediyor.


ayrıca oku








Arndt Brüne, henüz kimseyi köprüden indirmek zorunda kalmadıklarını söylüyor. İlk birkaç metreden sonra korkarsanız genellikle geri dönersiniz. Tahminine göre bu yaklaşık beşte bir. Cesaret edip yola devam eden herkes adrenalin patlaması ve etkileyici bir manzarayla ödüllendirilecek.


REKLAMCILIK





VODAFONE

Her TV programı için en iyi ses



HD kalitesinde 57 kanal arasında geçiş yapmak ve yerleşik TV hoparlörlerinizi açık ara geride bırakan sesin keyfini çıkarmak mı istiyorsunuz?






Almanya'nın en uzun yaya asma köprüsü bir yıl önce açıldı. Ancak dünyadaki en uzun ikincidir. Rekor sahibi de dahil olmak üzere Avrupa'daki diğer muhteşem asma köprülerden küçük bir seçki:

Gökyüzü Köprüsü 721


Mayıs 2023'te, Çek Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundaki Glatzer Schneeberg'deki (Çekçe: Králický Sněžník) Willingen'deki köprüden yaklaşık iki ay önce açıldı. Uzunluğu zaten adından da anlaşılıyor: 721 metre – bu bir dünya rekoru. Willingen için bu sadece ikinci sırayı bırakıyor.


Çek Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundaki Sky Bridge 721 dünyanın en uzun asma köprüsüdür




Çek Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundaki Sky Bridge 721 dünyanın en uzun asma köprüsüdür

Kaynak: dpa-tmn


Burada: Sky Bridge yan halatlarla sallanmaya karşı emniyete alınırken, Sauerland'daki Skywalk vadi üzerinde serbestçe sallanıyor. Operatörler bu nedenle dünyanın en uzun serbest salınımlı asma köprüsünden bahsediyor. Bu tamamen bir tanım meselesi.

Sky Bridge 721 hakkında daha fazla bilgi: dolnimorava.cz/en/sky-bridge-721

516 Arouca


Ancak açık olan şu ki, Portekiz'deki önceki rekor sahibinin yerini geçen yıl iki kez Hessen ve Çek Cumhuriyeti'ndeki asma köprüler aldı. Ancak rekor kıran şey, 516 metre uzunluğundaki 516 Arouca'nın kuzey Portekiz'deki Rio Paiva'yı kat ettiği yüksekliktir. Yürüyüşçüler bir noktada kendilerini yerden 175 metre yüksekte buluyor.


516 Arouca, Portekiz'in kuzeyindeki Rio Paiva'nın üzerinden geçiyor




516 Arouca kuzey Portekiz'deki Rio Paiva üzerinden geçiyor

Kaynak: Getty Images/Octavio Passo'lar


516 Arouca hakkında daha fazla bilgi: 516arouca.pt/en/

Königsstuhl'daki Skywalk


Bu izleme platformu, Almanya'nın en ünlü tebeşir kayalığı olan Rügen'deki 118 metre yüksekliğindeki Königsstuhl'ün üzerinde süzülüyor ve yalnızca devasa bir direk tarafından tutuluyor. Ziyaretçiler 185 metre uzunluğundaki patika boyunca döngü halinde yürüyor ve Baltık Denizi'nin panoramik manzarasını deneyimliyor.


Königsstuhl'deki izleme platformu Baltık Denizi'ndeki Rügen adasının en büyük cazibe merkezlerinden biridir




Königsstuhl'deki izleme platformu Baltık Denizi'ndeki Rügen adasının en büyük cazibe merkezlerinden biridir

Kaynak: dpa-tmn


Skywalk Königsstuhl hakkında daha fazla bilgi: koenigsstuhl.com/koenigsstuhl

Titlis'te Kayalık Yürüyüşü


Alpler çeşitli yüksek asma köprüler sunar; bunların en kısa ama en görkemlilerinden biri İsviçre'nin Engelberg kentindeki Titlis Dağı'ndaki Kayalık Yürüyüşüdür. Operatörleri bunu 3.041 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın en yüksek asma köprüsü olarak tanımlıyor. İnşaat kayadan oyulmuş ve bazen rüzgara o kadar maruz kalıyor ki, iki elinizle çelik halatların üzerinde olmanıza rağmen sallanmaya ve terlemeye başlıyorsunuz.


Titlis'teki Cliff Walk deniz seviyesinden 3000 metreden fazla yüksekte




Titlis'teki Cliff Walk deniz seviyesinden 3000 metreden fazla yüksekte

Kaynak: dpa-tmn


Titlis'teki Cliff Walk hakkında daha fazla bilgi: titlis.ch/de/aktivitaeten/titlis-cliff-walk

Willingen'de de kuvvetli esebilir. Ancak inşaat çok fazla dayanabilir. Arndt Brüne'ye göre inşaat mühendisleri, inşaat başlamadan önce güçlü rüzgarların yapıya etkisi de dahil olmak üzere çeşitli senaryoları gerçekleştirmek için bilgisayar simülasyonları kullandı. “Bu, rüzgarların saatte 155 kilometreye kadar hızlara ulaştığı Kategori 2 kasırgalarına kolayca dayanabileceği anlamına geliyor.”

Ama tabii ki risk almıyorsunuz. Brüne şunu garanti ediyor: “Hava durumu verilerini analiz ediyoruz ve şiddetli hava riski varsa zamanında kapatıyoruz.”

Willingen'deki Skywalk hakkında daha fazla bilgi: skywalk-willingen.de