Avusturya’da sörf, yelken, yüzme: Göl tatili için altı ipucu

Selvi

New member
WSıcak bir yaz gününü göl kenarında geçirip, yelken, sörf veya yüzerek vakit geçirmekten daha güzel bir şey var mı? Ya da bir dağ gölünde yürüyüş yaptıktan sonra tazelenin ve kıyısında gün batımının tadını çıkarın. Avusturya’da sayısız su kütlesi keşfedilmeyi bekliyor. Çoğu sadece pitoresk bir konumda değil, aynı zamanda içme suyu kalitesine de sahip. Nihai göl keyfi için altı favorimiz:

Wörthersee: Sahilde güneşlenmek ve ayakta kürek çekmek


“Ein Schloss am Wörthersee”, “Die Supernasen” veya “Zodiak” – Wörthersee Gölü kıyısında çekilen filmlerin listesi uzun.

Her yıl Temmuz ayında, spor tutkunları, Avusturya’nın ikonik spor etkinliği Ironman Avusturya Triatlonu burada gerçekleştiğinde, Wörthersee Gölü’ne büyülenmiş gibi bakarlar. Ancak güneşlenmek ve su sporlarına zaten izin veriliyor. Örneğin Klagenfurt’taki büyük lido’da. Loretto ve Maiernigg’in daha küçük sahil beldelerinde rahatlayabilir ve güneşin üzerinize parlamasına izin verebilirsiniz.





Pörtschach yakınlarındaki Wörthersee Gölü’nde bir kafe

Kaynak: pa/Westend61/Hans Huber


Süslü ayakta kürek çekmeye mi? Lend Kanalı’ndan tur iyi bir saat sürer, Maiernigg lido’yu geçerek “Schwarzen Felsen” e, ardından gölü geçerek daha doğuda kuzey kıyısındaki Krumpendorf yönüne, Klagenfurt lido’yu geçerek Lendspitz’e geri döner.


ayrıca oku








Daha fazla bilgi: woerthersee.com

Pressegger See: Karintiya’da içeriden bir ipucu


Soğuk suda başarılı bir manzara değişikliği için, güney Karintiya’da Pressegger See adlı içeriden bir ipucu da var. 28 santigrat derece su sıcaklığı, içme suyu kalitesi ve dağlar, ormanlar ve çayırlar arasındaki konumu ile aktif aileler için mükemmel bir tatil yeridir. “Gailtal’daki en büyük küvette” yıkanma sezonu yaz başında başlar.


Avusturya: Pressegger See, aktif aileler için mükemmel




Pressegger See, aktif aileler için mükemmeldir.

Kaynak: resim ittifakı / Westend61


göller

Turistler yerine yusufçuk, balık ve nilüfer saymayı tercih edenler doğru yere gelmişlerdir. Yüzme, balık tutma, sörf veya ayakta kürek çekme gibi aktiviteler rahatlama sağlar. Gerçek anlamda bir aktivite değil, ama en azından yavaşlatan bir aktivite: yansıtan su yüzeyinin görünümü.

Daha fazla bilgi: nassfeld.at

Achensee: Tirol’deki en büyük gölde ferahlık


Spor ve banyo keyfi söz konusu olduğunda, Achensee Gölü sadece alfabetik olarak en üstte değil. 6,8 kilometrekarelik büyüklüğü ve 133 metreye varan derinliği ile Karwendel dağları ile Brandenberg Alpleri arasında pitoresk bir konumda yer alan Tirol’deki en büyük göldür.


Avusturya: Achensee'ye




Achensee ayrıca “Tirol Denizi” olarak da adlandırılır.

Kaynak: Getty Images/Westend61


Sörfçüler, uçurtma sörfçüleri ve denizciler de buraya “Tirol denizi” diyor. Achenkirch, Maurach ve Pertisau’da güneşe tapanlar havuzlarda koşuşturuyor. Aileler, Buchau’daki düz güney kıyısına çekilir: Burada çocuklar sığ suda güvenle yüzebilirler.

Herhangi bir dağ gölünde olduğu gibi, Achensee’deki su sıcaklığı oldukça canlandırıcıdır. Yaz aylarında genellikle kıyıya yakın yerlerde 20 ila 22 derece arasında düzelir. Tam bir ferahlık olarak.

Daha fazla bilgi: achensee.com

Hintersteiner See: Kaiser Dağları’nda yüzmek


Görmeniz gereken doğal bir mücevher: Scheffau’nun yukarısındaki Hintersteiner See, Tirol’deki en güzel ve en temiz dağ göllerinden biri olarak kabul edilir. Görkemli Wilder Kaiser’in eteğinde, Kaisergebirge doğa rezervinin ortasında yer almaktadır. Kristal berraklığında suda yıkanmak veya Kaiser Dağları’nda uzun bir yürüyüşten sonra susuzluğunuzu gidermek kadar güzel bir şey yoktur.


Avusturya: Hintersteiner See, Tirol'deki en temiz dağ göllerinden biridir.




Hintersteiner See, Tirol’deki en temiz dağ göllerinden biridir.

Kaynak: Getty Images


Yeraltı kaynakları Hintersteiner See’yi dağ kadar taze içme suyuyla doldurur. Yaz aylarında ortalama 21 ila 23 dereceye kadar ısınır. Doğu kıyısında çim ve bira bahçesi olan küçük bir lido vardır. “Seestüberl” de kaliteli yemekler sunmaktadır.

Daha fazla bilgi: wilderkaiser.info

Grundlsee: Ausseerland’da açık bir günde dalış


Ölü Dağlar, Bad Aussee yakınlarındaki Salzkammergut’un Steiermark bölgesindeki 62 metre derinliğindeki Grundlsee’ye yansır. Sualtı, mistik yeşilde heyecan verici dalışlar için pek çok görüşe sahiptir. Avusturya sınırlarının çok ötesindeki dalgıçlar, mükemmel su altı görüşü ve zengin su altı bitki örtüsü hakkında övgüler alıyor.


Avusturya: Dalgıçlar Grundlsee'de çok sayıda balık gözlemleyebilir




Dalgıçlar Grundlsee’de çok sayıda balık gözlemleyebilir

Kaynak: resim ittifakı / © Bruce Coleman/Photoshot


Berrak suda turna, levrek, göl alabalığı, minnows, kefal ve yılanbalığı çubukları sallanır. Kanyon olarak adlandırılanların yanı sıra beş eğitim platformlu “Paslı Çapa” en bilinen dalış noktasıdır. Aynı adı taşıyan hanın güneyinde, Toplitzbach ve Stimitzbach’ın ilginç ağzına dalabileceğiniz bir yüzme alanı vardır.

Daha fazla bilgi için: ausseerland.at; grundlsee.at

Wolfgangsee: Schafberg’in altında yelken açmak


Wolfgang Gölü, Salzburg bölgesindeki en büyük ve en derin göl ve uzun bir geleneğe sahip bir yelken alanıdır. Onlarca yıldır yelken ve su sporları tutkunları her yaz buluşuyor ve tutkularının peşinden gidiyor. “Im Weißen Rössl am Wolfgangsee” adlı komedide su kayağı yapan Peter Alexander gibi.


Avusturya: Wolfgang Gölü'ndeki tek ada, öküz haç tapınağına sahip küçük Metzgerinsel'dir.




Wolfgang Gölü’ndeki tek ada, öküz haç tapınağına sahip küçük kasap adasıdır.

Kaynak: resim ittifakı / Westend61


Bu nedenle, Sankt Gilgen’in Avusturya’nın en eski yat kulübü UYC Wolfgangsee’ye ev sahipliği yapması şaşırtıcı değil. Özellikle kuzeybatı rüzgarları (soğuk cephe) ve güney rüzgarları (fön) ile ideal koşullar sizi bekliyor. Ancak hava sabit olduğunda bile, sözde “iyi rüzgar” çok güvenilirdir. Ve bunu yapmazsanız, Schafberg sizi yüksek tepelerine veya kültürel özellikleriyle yakındaki Salzburg kentine çeker.

Daha fazla bilgi için: wolfgangsee.salzkammergut.at; salzburgerland.com; salzburg.bilgi


Avusturya’daki tatiller için daha fazla ipucu:



Viyana yine dünyanın en yaşanabilir şehri

Viyana, Kopenhag, Melbourne, Sidney ve Vancouver’ı geride bırakarak bir kez daha dünyanın en yaşanabilir şehri seçildi. Frankfurt ise Economist sıralamasında ilk ona girmedi. Stuttgart sıralamada önemli ölçüde yükselmeyi başardı ve 25. sırada yer aldı.