Berlin’deki oteller: Bu evler hala ucuz odalar sunuyor

Selvi

New member
Best Western, Moxy, Motel One – iki yıldızlı segmentte başlayan oteller artık çoğunlukla daha yüksek bir kategoride ve bu nedenle önemli ölçüde daha pahalı. Diğer bazı bütçe zincirleri ya piyasadan çekildiler ya da kapasitelerini önemli ölçüde azalttılar.

Ama bazıları daha büyük şirketlerin çatısı altında, bazıları bağımsız işletmeler olarak, ucuz şehir otelleri hala var. Etrafa baktık ve size Berlin’i örnek alarak ucuz konaklama sunuyoruz.

Şehir gezginleri her zaman seçim yapmakta zorlanırlar – ve bu aynı zamanda Berlin’de de geçerlidir: 500’den fazla otel, kısa tatilciler ve iş amaçlı müşteriler lehine rekabet ediyor. Tabii ki, dört ve beş yıldızlı otellerin düzenli müşterileri var.

Bununla birlikte, özellikle özel gezginler genellikle iki yıldızlı kategoride ekonomik bir otel rezervasyonu yapar. Ve haklı olarak: Bu kattaki evler, Wi-Fi ve televizyon, günlük oda temizliği, duşlu veya küvetli banyolar ve kahvaltı büfesi ile rahat bir şehir gezisi için gereken hemen hemen her şeyi sunuyor.

Easyhotels: Oda temizliği olmadan ucuz


“Ucuz” terimini düşünen herkesin seyahat denilince aklına hemen Easyjet havayolu şirketi gelir. Şirket ayrıca Easyhotels adı altında odalar işletiyor, ancak evler çok az ve çok uzak. Almanya’da yalnızca Berlin’de (Hackescher Markt) ve Frankfurt/Main’de (Şehir Merkezi) mevcuttur ve zincir şu anda 15 Avrupa ülkesinde temsil edilmektedir.





Odanızın Easyhotel’de temizlenmesini istiyorsanız, ekstra ödeme yapmanız gerekir.

Kaynak: resim ittifakı/ZB/Jens Kalaene


Özellikle erken rezervasyon yapanlar için gecelik konaklamalar ucuz, evler hızla doluyor. Şirketin web sitesine göre fiyat sezona, talebe ve erken rezervasyon süresine göre değişiyor. Çift kişilik odalar yaklaşık 55 Euro’dan başlamaktadır.

Evler merkezi bir konumda olmasına rağmen, operatörlerin anladığı gibi, misafir herhangi bir gösteriş olmadan yapmak zorundadır. Otel, gereksiz maliyet ve ekstralardan kaçınarak en iyi fiyatları sunduğunu söylüyor. Örneğin oda temizliği ek ücrete tabidir.

Daha fazla bilgi için: easyhotel.com/hotels/germany/berlin/berlin-hackescher-markt

B&B: Berlin yakınında uygun fiyatlı konaklama


Fransız B&B grubu önemli ölçüde daha fazla ev sunuyor – yalnızca Almanya’da 167 lokasyon var. Evlerin çoğu şehrin eteklerinde veya ticari alanların yakınında yer almaktadır.


Diğer B&B binalarıyla karşılaştırıldığında, Potsdamer Straße'deki hostel, Berlin'de merkezi bir konuma sahiptir.




Diğer B&B binalarıyla karşılaştırıldığında, Potsdamer Straße’deki hostel, Berlin’de merkezi bir konuma sahiptir.

Kaynak: pa/Bildagentur-online/Joko


Mantıken, çünkü şirket öncelikle iş ve ticaret fuarı müşterilerine odaklanıyor. Örneğin, Berlin’deki B&B evleri, başkentin havaalanında (Berlin-Airport), Kaiserdamm (Berlin-Charlottenburg) gibi trafik arterlerinde veya Genshagen veya Dreilinden (30 veya 16 kilometre) gibi merkezden uzakta yer almaktadır. merkeze doğru).


ayrıca oku


Çocuklar çığlık atmadan havuzda şampanya: yetişkinlere özel otellere büyük talep var





Konuşma sırasında seyahat psikoloğu





En düşük fiyatlar yaklaşık 52 Euro (Genshagen’de çift kişilik oda) ile yaklaşık 95 Euro (Potsdamer Platz) arasında değişmektedir. Aşağıdakiler geçerlidir: “Almanya’nın popüler tatil yerlerinden birinde ucuz konaklama arıyorsanız, değerli otel pazarlıkları yapabilirsiniz.”

Daha fazla bilgi için: hotel-bb.com/de/stadt/hotels-berlin

Ibis: Garni konsepti ile ekonomik


Ve başka bir Fransız grup, bütçe pazarında başarılı bir şekilde koşuyor: Accor. 2022’deki yeniden yapılanmanın ardından, Ibis markasıyla iki yıldızlı otelcilik sektörü “Ekonomi, Orta Ölçekli ve Premium Bölüm” içinde bulunabilir.

Zincirdeki otellerin çoğu sadece kahvaltının servis edildiği Garni evleri olarak işletiliyor. Genellikle küçük bir bar vardır – ve odalar her zamanki iki yıldızlı olanaklara sahiptir, ancak artık tek tek evlere üç yıldız verilmiştir.


Berlin: Charlottenburg'daki Messedamm'daki Ibis Hotel'in iki yıldızı var




Charlottenburg’daki Messedamm’daki Ibis Hotel’in iki yıldızı var

Kaynak: resim ittifakı/Bildagentur-online/Schoening


Bütçe segmentinde klasik Ibis otellerinin yanı sıra özellikle eski Etap otellerinin altında yer aldığı “Ibis Budget” markası da bulunmaktadır. Şehir gezginleri Ibis web sitesine bir göz atmalı; çekirdek marka konaklama yerleri genellikle şehir merkezinin içinde veya yakınında bulunur.

Berlin’de, bazıları bir yıldıza (Doğu, Schönefeld Havaalanı), genellikle iki yıldıza (Messe, Spandau), ancak nadiren üç yıldıza (City South, Kurfürstendamm) sahip çok sayıda Ibis oteli vardır. Fiyatlar, Berlin-Hoppegarten’de iki yetişkin için gecelik 59 avro ile ana istasyondaki üç yıldızlı Ibis’te yaklaşık 99 avro arasında değişiyor.

Daha fazla bilgi: all.accor.com/ssr/app/ibis/hotels/berlin-germany/index.de.shtml

A&O: Pansiyonda pazarlık


A&O Hotels and Hostels’in evlerinde genellikle pazarlık vardır. Şirket Avrupa’da büyüyor ve genişliyor. Konsept bir yandan hem tek kişilik hem de çift kişilik odalar sunarken, diğer yandan büyük odalarda gezginin diğer konuklarla paylaşmak zorunda olduğu gerçekten ucuz yataklar bulunmaktadır.


Berlin’de konaklama hakkında daha fazla bilgi:




Odalar iki yıldızlı bir seviyede döşenmiştir, evler genellikle nispeten iyi konumlanmıştır, örneğin Berlin’de ana tren istasyonunda veya Kreuzberg’de, Potsdamer Platz’dan çok uzakta değil. Çift kişilik odada gecelik 70 ila 80 avro arasında, fiyatlar başkentteki seviyenin biraz altında. Daha ucuza almak isterseniz 25 ila 35 avroya ortak bir odada yatacak yer ayırtabilirsiniz.

Daha fazla bilgi: aohostels.com/de/berlin/

Daha fazla otel ve sağlayıcı beklemede


Elbette, başta Spittelmarkt, Hackescher Markt ve Tiergarten evleriyle birlikte bahsedilen Motel One zinciri gibi piyasada başka sağlayıcılar da var. Biraz daha küçük bir şirket olan Prizeotel, 2025 için Berlin-City’deki ilk Berlin evinin açılışını duyurdu.

Bazı bağımsız operatörler de, genellikle uygun yerlerde odalar sunmaktadır. Burada gezginler, kötü sürprizlerle karşılaşmamak için ilgili portallardaki diğer konukların fotoğraflarına ve incelemelerine mutlaka bakmalıdır.


Otel rezervasyonu için daha fazla ipucu: