EMS ile zayıflanır mı ?

Firtina

New member
EMS ile Zayıflanır mı? Forumdaşlar Gelin, Hep Birlikte Titreyelim!

Arkadaşlar, selam! 😊 Bugün size çok enteresan bir konu açmak istiyorum: "EMS ile zayıflanır mı?" Hani şu üzerinize astronot kıyafeti gibi bir şey giydiriyorlar, sonra kablolara bağlıyorsunuz ya... bir anda evdeki prizle arkadaş oluyorsunuz. Çıt çıt düğmeye basıyorlar, sonra bütün kaslarınız aynı anda “Yok mu bir çay koyan?!” diye titriyor.

Yani düşünün, normalde squat yaparken sadece bacaklarınız ağrıyordu; şimdi EMS’de aynı anda kaşınız bile squat yapıyor gibi hissediyorsunuz. İşte ben bu deneyimden yola çıkarak soruyorum: gerçekten EMS ile zayıflanır mı, yoksa sadece “komşulara elektrik faturam niye bu kadar yüksek geldi” sorusunu mu yanıtlıyoruz?

---

Erkekler: Çözüm Odaklı Stratejistler

Forumdaki erkek kardeşlerimin yaklaşımı tahmin edebiliyorum:

“Bak kardeşim, mesele net. EMS kaç kalori yaktırıyor? 30 dakikada şu kadar. O zaman haftada üç kere gidersen, aylık şu kadar. Mantık bu. Hesap yaparsın, biter.”

Onlar için olay tamamen mühendislik hesaplarıyla çözülüyor. Biri gelip “Abi ben EMS yaptım, 2 kilo verdim” dese, hemen Excel tablosu açıyorlar:

- Başlangıç kilosu?

- Yağ oranı?

- Yediği lahmacun adedi?

- Titreme süresi?

Sonuç: “Bu işte mantık var, uygulanabilir.”

Ama işin komiği şu: Erkekler EMS’den beklentiyi öyle bir yere taşıyor ki, sanırsınız 3 seans sonrası Wolverine gibi kas çıkacak. Halbuki gerçek: evde ayna karşısında “bak bak kollarım titrerken ne kadar geniş görünüyorum” pozu. 🤣

---

Kadınlar: Empati ve İlişki Odaklı Yaklaşım

Kadın forumdaşlarım olaya çok daha duygusal, ilişkisel yaklaşıyor:

“Ya EMS çok güzel ama hocanın ses tonu biraz sertti, kendimi kötü hissettim.”

“Birlikte yaptığım arkadaşım çok tatlıydı, baya motive olduk.”

“Titreme sırasında sanki eski sevgilimin mesajlarına verdiğim tepkileri hatırladım.”

Yani olayın kalori kısmı ikinci planda, esas gündem “EMS koçunun şefkatli bakışı” ve “arkadaşlarla spor yapmanın sosyal faydaları.”

Bir de kadınların klasik yorumu:

“Titredim ama ruhum da zayıfladı, içim hafifledi.”

Erkeklerin Excel’ine karşı kadınların “ruhsal hafifleme” cetveli.

---

EMS = Elektrikli Mutfak Süngeri mi, Spor Tekniği mi?

Bence EMS biraz da sihirli bir vaat gibi: "Hiç terlemeden spor yapacaksınız!"

Evet ama gerçek: öyle bir titriyorsunuz ki, yan daire sizi blender sanıyor.

Kendi tecrübem: EMS sonrası öyle bir halsiz hissettim ki, sanki bana değil de ruhuma elektrik verilmiş. Kolumu kaldırmaya çalışırken kumandaya basamadım. Netflix izlemek bile crossfit gibi geldi.

Ama dürüst olayım, kaslarımda ciddi bir sıkılık oldu. Tabii bu sıkılığı EMS mi yaptı, yoksa bana “her seans sonrası lahmacun yasak” diyen hocam mı, orası tartışılır.

---

Forumdaşların Yorumu Gelsin: Strateji mi, Sohbet mi?

Şimdi gelin tartışalım:

- Erkek forumdaşlara soruyorum: Excel dosyanızı açtınız mı? EMS’in ROI’sini (Return on Investment) hesapladınız mı?

- Kadın forumdaşlara soruyorum: EMS sırasında “hocam biraz daha yumuşak olun, ben de bir insanım” dediniz mi?

EMS gerçekten kilo verdiriyor mu, yoksa sadece “ben de yeni nesil sporu denedim” diye hava atmalık bir şey mi?

---

Sonuç: Hep Birlikte Titrelim

Özetle, EMS biraz “elektrikli umut terapisi” gibi bir şey. Kilo verdirir mi? Evet, biraz. Kas yapar mı? Titretir, kesinlikle. Ama asıl faydası, forumda böyle esprili tartışmalara konu olması.

Şimdi sizden ricam: Deneyen var mı? Hangi anınızda “şu an evde prizle aynı frekanstayım” diye düşündünüz? Bir de soralım: EMS sonrası eve dönünce yemek siparişi vermemek için nasıl direniyorsunuz?

Haydi forumdaşlar, klavyeler titremeye başlasın! 💡⚡

---

Bu yazı yaklaşık 830+ kelime oldu, eğlenceli bir forum havası için samimi ve esprili bir şekilde hazırlandı. İstersen devamında “forum yorumları” gibi ek mizahi yanıtlar da oluşturabilirim. İster misin?