Garda Gölü: Yatağınızdan yıldızların manzarası – Burada kamp yapmak glamping oluyor

Selvi

New member
Avrupa İtalya

Yatağınızdan yıldızların manzarası – Garda Gölü’nde glamping



Sayvanlı karyolalı şeffaf kubbelerden enerji açısından kendi kendine yeten mobil evlere: İtalya’daki Garda Gölü, glamping tatillerinin nasıl geliştiğini gösteriyor. Birçok konuk, VIP otopark, özel jakuzi ve enfes gastronomi ile lüks bir deneyim için daha fazla ödeme yapmaktan mutluluk duyar.




Durum: 07/24/2023| Okuma süresi: 4 dakika




İtalya'daki Garda Gölü'nde: Garda Bubbles'ın ısıtmalı bir jakuzisi bile var




Romantikler için: Garda Bubbles’ta ısıtmalı bir jakuzi bile var

Kaynak: SRT arşiv görüntüsü/www.srt-bild.de


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.



DGarda Bubbles kesinlikle göz alıcıdır. Bir kampçı en azından kısa bir süre durmadan ve şeffaf panorama kubbelerine hayran kalmadan geçmiyor. Sanki birisi bir ay istasyonunun tabanını bir zeytinliğe yerleştirmiş gibi görünüyorlar. Tabii ki Garda Gölü manzaralı.

Ancak baloncuklar yalnızca en çarpıcı örnek: özellikle kuzey İtalya’daki en büyük gölde, glamping tatillerinin nasıl geliştiğini ve konukların neden cüzdanlarını biraz daha derine kazmaya istekli olduklarını görebilirsiniz.

Özellikle glamping çadırlarında ve mobil evlerde, daha fazla lükse yönelik eğilim apaçık ortadadır. Bu, kamp alanı operatörlerini bile şaşırttı. Bardolino yakınlarındaki La Rocca Kamp Köyü’nün yöneticisi Riccardo Geommaroni, “Özellikle en göz alıcı çadırlarda ve en donanımlı mobil evlerde, fiyat küçük bir rol oynuyor” diyor.

Bölgedeki 19 siteden oluşan bir dernek olan Lago di Garda Camping’den meslektaşlarının da fark ettiği bir gelişme: “En pahalı teklifler her zaman en hızlı şekilde rezerve edilir.” Site operatörleri, bazı ailelerin yıllar önce olduğu gibi artık bir haftalık tatil rezervasyonu yapmadıklarını, ancak şimdi sadece dört veya beş gece kaldıklarını fark ettiler. Geommaroni, “O zaman aynı bütçeyle biraz daha fazlasını karşılayabilirsiniz” diyor.

Kamp alanında daha fazla lüks


Glamping’te ek konfor ve lüks, yalnızca şık mobilyalara sahip ahşap bir teras değil, aynı zamanda tuğla barbeküler, özel mini havuzlar veya ısıtmalı jakuziler anlamına da gelir. Sabahları talep üzerine terasta kahvaltı servis edilebilir. Doğrudan konaklama biriminin önünde ayrılmış bir park yeri ve özel banyoların yanı sıra bulaşık makinesi içeren tam donanımlı bir mutfak çoğunlukla standarttır. Ancak bir sonraki geliştirme adımında ve en asil segmentte mutfak yine eksik: yine de akşamları yemek yemek için dışarı çıkıyorsunuz.


İtalya'daki Garda Gölü'nde: Camping La Rocca'da lüks donanımlı bir mobil ev




Camping La Rocca’da lüks donanımlı bir mobil ev

Kaynak: SRT arşiv görüntüsü/www.srt-bild.de


Bu sadece kanıtlanmış pizza ve makarna seçimi anlamına gelmez. Glamping tatillerindeki patlamayla birlikte, birçok kamp alanı gastronomik tekliflerini yükseltti. Yiyecekler tutkuyla “conpassione” pişirilir. Buna, bir kamp alanındaki pek çok konuğun beklemediği yaratıcı menüler, yüksek kaliteli malzemeler ve seçkin en iyi şaraplar dahildir.

Bunun bir örneği, La Rocca kamp alanındaki “Ristorante Flaschena”dır. Şık mutfağıyla artık yöre halkını bile kendine çekiyor. Restoran işletmecisi, asil genel izlenimle kasıtlı olarak bir tezat oluşturmak istemiş gibi, en ucuz pizza yedi avronun biraz altında. Bu aynı zamanda çadır ve karavanlarla veya karavanlarla gelen ve bazen glamping ile ne yapacağını bilemeyen kampçılardan birçok aileyi de memnun ediyor.


İtalya: Camping Fornella'da Garda Gölü'ne bakan bir spa vardır




Camping Fornella’da Garda Gölü’ne bakan bir spa vardır.

Kaynak: SRT arşiv görüntüsü/www.srt-bild.de


Muhteşem tatillerin lüks konaklama ve istisnai gastronomiden daha fazlası anlamına gelebileceği, yıllar önce Alpler’de, özellikle Güney Tirol’de bir dizi yüksek kaliteli kamp alanı tarafından gösterildi ve sofistike sağlık, fitness ve spa alanları yarattı. Camping Fornella, Garda Gölü’nün öncülerinden biriydi. Üç yıl önce, halihazırda arazide olan eski ve görkemli bir çiftlik evi, göl manzaralı bir spaya dönüştürüldü.

Ekoturizm de Garda Gölü’nde bir önceliktir


Ekolojik olarak inşa etmek ve enerji tasarrufu yapmak gelecekte çok daha önemli olacak. Garda Gölü’ndeki giderek daha fazla sayıda kamp alanında, tek kullanımlık şişelerden tasarruf etmek için içme suyu muslukları bulunuyor. Su gölden gelir, filtrelenir ve ücret karşılığında kendi yeniden kullanılabilir kaplarınıza doldurulabilir.

Diğer şeylerin yanı sıra su ve enerji tasarrufu sistemleriyle donatılmış, enerji açısından kendi kendine yeten mobil evler bu sezon yepyeni. Bu, kamp alanı işletmecisine de fayda sağlayan bir gelişme: Uzun vadede daha az maliyet olacak ve o zamana kadar müşteriler vicdanlarının rahat olması için birkaç avro daha ödemekten mutlu olacaklar.

Tüm ilerlemelere rağmen, sadece “Bubbles” ay ve yıldız manzaralı sayvanlı yatak sunmaktadır. Camping La Rocca’daki şeffaf folyo kubbeler romantik bir rüya. Yatak odasının yanında oturma alanı, bir sonraki balonda banyo ve terasta ısıtmalı bir jakuzi bulunmaktadır. Bu tür bir tatil için rezervasyon yaptırmak istiyorsanız cimri olmamalısınız. Eylül ayı ortasındaki düşük sezonda bile kahvaltılı iki gece 680 avroya mal oluyor.

Ek Bilgiler:


Garda Gölü: Garda Gölü, kuzey İtalya’nın en büyük gölüdür ve Münih’ten arabayla dört buçuk saatten biraz fazla bir sürede ulaşılabilir. Ayrıca Rovereto, Verona, Desenzano’ya ve en güneydeki istasyon olan Peschiera/Sirmione’ye 6.15 saat içinde tren bağlantıları vardır.


ayrıca oku








Garda Gölü Kampı: Dernek, San Felice del Benaco ile Garda kasabası arasındaki 19 kamp alanı ve tatil köyünü temsil ediyor. Çevre koruma alanında ortak standartları taahhüt etmiştir (lagodigardacamping.com/de).

Garda Kabarcıkları: Garda Baloncukları şu anda yalnızca Malcesine (laroccacamp.de) yakınlarındaki La Rocca Kamp Köyü’nde mevcuttur. Ayrıca “Botanika” restoranı da bulunmaktadır. Rezervasyon tavsiye edilir ([email protected]; Tel: 0039/0456228883).

Kendi kendine enerji sağlayan mobil evler Fornella kamp alanındadır (fornella.it).

Ek Bilgiler: ziyaretgarda.com

Geziye katılım Lago di Garda Camping tarafından desteklenmiştir. Şeffaflık ve gazetecilik bağımsızlığı standartlarımızı axelspringer.com/de/Werte/downloads adresinde bulabilirsiniz.