Hesse: Kraliyet ailesi Rheingau şarabını neden takdir ediyor?

Selvi

New member
Rheingau bölgesi


DRen bu ülkede sadece bir kez yön değiştiriyor, güneyden kuzeye değil, Rheingau’da doğudan batıya doğru 30 kilometre akıyor, nehir çayırlarıyla 900 metre genişliğe kadar. Ren Nehri’nin sağ kıyısındaki bu nehir yamaçlarının otomatik olarak güneşli tarafta olmasını sağlayan bir doğa hevesi.

Arkada, 619 metre yüksekliğe kadar Rheingau Dağları ile koruyucu Taunus yatıyor. Bağcılık için ideal koşullar, ilk asmalar zaten MS 800 civarında rahipler ve kalenin lordları tarafından yetiştiriliyordu. Vollrads Şatosu, Schwarzenstein Şatosu veya Johannisberg Şatosu gibi görkemli ortaçağ binaları Ren Nehri üzerinde yükselir; Rüdesheim’dan Yukarı Orta Ren Vadisi’nin Unesco Dünya Mirası Alanı burada başlıyor.

Walluf, Eltville, Rüdesheim ve Lorch arasındaki Rheingau, bir Akdeniz kültürel manzarasına benziyor. Yazın her şey dışarıda gerçekleşir ve her zevke uygun açık hava etkinlikleri vardır: En iyileri arasında Rüdesheim’da hard rock ile Avrupa’nın en büyük Harley-Davidson buluşması ve 170 konserle (şimdiye kadar) her yerde gerçekleşen Rheingau Müzik Festivali yer alır. 20 Nisan). 2 Eylül).





Kaynak: İnfografik DÜNYA


Rheingau ziyaretçilerinin arabaya ihtiyacı yok ki bu da önerilmez çünkü şarap tadımları sizi neredeyse yolun her virajında cezbeder. Kasabalar trenle iyi bağlantılara sahiptir, alternatif olarak Ren Nehri üzerinde çok sayıda yolcu gemisi ve feribot vardır.

Eberbach manastırındaki hazine


Sütunlu salonu “Game of Thrones”tan, keşişler yurdu Sean Connery’nin oynadığı “Gülün Adı”ndan bilinir ve titrek mum ışığında turlar sizi dolap mahzeninde şarap tadımına götürür. Kisselbach Vadisi’ndeki orman ve sarmaşıklarla romantik bir şekilde çerçevelenmiş Eberbach’taki 900 yıldan daha eski Cistercian manastırı, Almanya’nın en büyük ve en ünlü şarap imalathanesidir. Hessen eyaletine aittir.


ayrıca oku








Dünya çapında eşsiz hazinesi, gizli hastane mahzeninde yatıyor: binlerce ve binlerce eski, mükemmel şekilde olgunlaşmış şaraplar, 1890’dan kalma tüm şaraplar, tonozlu kemerlerin altında saklanıyor; en eski hazine 1706 yılına aittir. Şarap tutkunları için bir rüya. Bir çalışan sadece tarihi şişelerin tıpalanmasıyla ilgilenir.

kahve ve yoğurur


Yaz aylarında Walluf’tan Lorchhausen’e kadar 250 kadar iyi taverna ve taverna açıktır. Kesinlikle bir atıştırmalık deneyin: ev yapımı “Wingertsknorze” – bunlar, yerel olarak Wingert olarak da adlandırılan, bağdaki boğumlu anaçlara benzeyen bükülmüş galetalardır.


ayrıca oku


Frankfurt am Main'deki kaza arkadaşları






Başka bir spesiyaliteyi batırmak için mükemmel: Krem peynir, kremsi kuark ve tatlı kırmızı biber tozundan yapılan Spundekäse. Kayın ağacının üzerinde tütsülenmiş bir Wisper alabalığı da popüler bir seçenektir ve yalnızca Ren Nehri’ne akan mineral açısından zengin Wisper Nehri’nde bulunur. Atlantik’ten yeniden getirilen somon balığının da orada yumurtladığı o kadar açık ki.






Kaynak: İnfografik DÜNYA


Kahve molasının bir klasiği var: Pembe harflerle yazılmış uzun orijinal porselen fincanda Rüdesheim kahvesi, tabiri caizse İrlanda kahvesine Hessian yanıtı. Krem şanti ve damla çikolata ile tepesinde, Rüdesheim’dan Asbach-Uralt brendisi ile alevlendi. Bu, erikli ev yapımı “sıkma kek” ile iyi gider.

Eltville gül yetiştiriciliğinin merkezidir


Ren Nehri’ndeki güller şehri Eltville’de 22.000 gül tırmanıyor. Haziran ayında, bu gül çalıları her renkte çiçek açar, dolgulu ve dolgusuz, kokulu nadir ve çok renkli yeni cinsler, 350’den fazla çeşit.


Pembe çiçekler ve çok daha fazlası: Eltville, 350'den fazla türle Hessen'deki gül yetiştiriciliğinin merkezidir.




Bu pembe gül sadece bir örnek: Eltville’de 350’den fazla gül çeşidi yetişiyor.

Kaynak: Getty Images


Seçim kalesinin gül bahçesinde rehberli turlar sırasında bahçıvanlar evdeki bahçe için ipuçları veriyor; ve kırmızı pancar gülü “Stadt Eltville” popüler bir hatıradır. Yeşil başparmağınız yoksa: gül yaprakları burada limonatada, balda, tartta ve dondurmada da bulunur.

Alıntı


“İyi bir diz, doktoru uzak tutar!”

İyi bir Hochheimer doktoru gereksiz kılar – bu alıntı Kraliçe Victoria’ya (1819-1901) atfedilir. 1845’te Rheingau’daki Hochheim’a yaptıkları ziyaretten sonra, İngilizlerin Riesling’i “Hock” olarak adlandırdıkları şarap en sevdikleri şaraptı.


Bardağa girerken: Rheingau'dan bir Riesling dökülür




Bardağa girerken kaliteli beyaz şarap: Rheingau’dan bir Riesling dökülür

Kaynak: pa/imageBROKER/Günter Lenz


Onun adını taşıyan bir “Königin-Victoriaberg”, o zamandan beri Windsors’a mükemmel Riesling sağladı, mahkemenin tedarikçisi şarap üreticisi Reiner Flick’tir. Bu “diz”, iki asırdır kraliyet ailesinin bir tadı olmuştur. Charles III için verilen ziyafette. Schloss Bellevue’de -elbette- 2023’te kuru bir 2018 Königin-Victoriaberg-Riesling vardı.

Darboğazsız Duruma Hoş Geldiniz


Rheingau’daki tarihi bir merak 100 yıl önce sona erdi, yol kenarındaki birkaç işaretin kanıtladığı gibi: 1919’dan 1923’e kadar, küçük Ren kasabası Lorch’un çevresi sahipsiz bir bölgeydi. Çünkü Fransızlar ve Amerikalılar Orta Ren’deki işgal bölgelerini pusula ile çizmişlerdi; Kartografik ihmal nedeniyle, harita üzerinde bir darboğaz şeklinde bir alan dışarıda bırakılmış ve boş bırakılmıştır.


Tarihsel bir geçmişe sahip hatıra olarak bir “pasaport”: 1919'da Lorch belediye başkanı “Darboğazsız Devlet”i ilan etti.




Tarihsel bir geçmişe sahip hatıra olarak bir “pasaport”: 1919’da Lorch belediye başkanı “Darboğazsız Devlet”i ilan etti.

Kaynak: freistaat Flaschenhals.de


Acil bir durumda, belediye başkanı “Darboğazsız Devlet” i ilan etti ve “Darboğazsız Devletten daha güzel hiçbir yer yok” sloganıyla kendi banknotlarına bastırdı. Fransızlar tarafsız özyönetime son verene kadar çok fazla kaçakçılık vardı. Bir turist hatırlatması olarak, artık bağcılar ve restoran işletmecilerinden indirimli “Freistaat Flaschenhals” pasaportu var.

Tuhaf, rekor kıran, tipik: Bölgesel coğrafya dizimizin diğer bölümlerini burada bulabilirsiniz.


Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.