How Do I Reset My Photoshop Settings ?

Irem

New member
How Do I Reset My Photoshop Settings?

Adobe Photoshop, günümüzde en popüler grafik düzenleme yazılımlarından biri olarak öne çıkıyor. Ancak, bazen kullanıcılar, özelleştirilmiş ayarlarla karşılaşabilecekleri bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu durumlarda, Photoshop ayarlarını sıfırlamak gerekebilir. Neyse ki, Photoshop'un ayarlarını sıfırlamak oldukça kolaydır. Bu makalede, Photoshop ayarlarınızı nasıl sıfırlayacağınızı adım adım açıklayacağım.

[1] **Photoshop Ayarlarını Sıfırlamak: Adım Adım Kılavuz**

İşte Photoshop ayarlarınızı sıfırlamanız için adım adım bir kılavuz:

[2] **Adım 1: Photoshop'u Kapatın**

İlk adım, Photoshop'u tamamen kapatmaktır. Photoshop çalışırken ayarları sıfırlayamazsınız, bu yüzden programı kapatmanız gerekecek.

[3] **Adım 2: Klavye Kısayolları**

Photoshop'u kapatmadan önce, bazı kullanıcılar klavye kısayollarını da sıfırlamak isteyebilir. Bunun için, Photoshop açıkken, [Alt] + [Shift] + [Ctrl] (Windows) veya [Option] + [Shift] + [Cmd] (Mac) tuşlarına basın. Photoshop açıldığında, bir iletişim kutusu belirecek ve "Klavye kısayollarını ve menü ayarlarını sıfırlamak istiyor musunuz?" sorusunu içerecek. "Evet" i seçin.

[4] **Adım 3: Ayarlar Yedekleme**

Photoshop ayarlarını sıfırlamadan önce, özelleştirdiğiniz ayarları yedeklemek iyi bir fikirdir, böylece daha sonra yeniden yükleyebilirsiniz. Bu adım isteğe bağlıdır, ancak özellikle özelleştirilmiş ayarlarınızı kaybetmek istemiyorsanız önerilir.

[5] **Adım 4: Ayarları Sıfırlama**

Photoshop'u kapattıktan sonra, bilgisayarınızda Photoshop'un yüklü olduğu klasörü bulun. Bu klasörde, "Adobe Photoshop Settings" adlı bir klasör bulacaksınız. Bu klasörü bulun ve içindeki tüm dosyaları silin. Bu dosyalar, Photoshop ayarlarınızı içerir ve bunları silmek, ayarlarınızı sıfırlar.

[6] **Adım 5: Photoshop'u Başlatın**

Dosyaları sildikten sonra, Photoshop'u tekrar başlatın. Photoshop, varsayılan ayarlarla başlayacaktır. Artık herhangi bir özelleştirme yapmadığınız sürece, Photoshop'un ayarları sıfırlandı.

Benzer Sorular ve Cevaplar

Soru: Photoshop ayarlarını sıfırlamak, hangi durumlarda gereklidir?

Cevap: Photoshop ayarlarını sıfırlamak, birçok farklı durumda gerekebilir. Örneğin, Photoshop'un beklenmedik şekilde davranması durumunda veya kullanıcı bir hata yaptığında ayarları sıfırlamak faydalı olabilir. Ayrıca, başka bir bilgisayara geçiş yaparken veya Photoshop'un performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunda da ayarları sıfırlamak gerekebilir.

Soru: Photoshop ayarlarını sıfırlamak verilerimi siler mi?

Cevap: Photoshop ayarlarını sıfırlamak, sadece programın ayarlarını varsayılanlara geri döndürür. Bu, kullanıcı verilerini veya dosyalarını etkilemez. Ancak, özelleştirilmiş ayarlarınızı kaybetmek istemiyorsanız, önceden yedeklemeniz önemlidir.

Soru: Photoshop ayarlarını sıfırladıktan sonra ne yapmalıyım?

Cevap: Photoshop ayarlarını sıfırladıktan sonra, programı tekrar özelleştirmeye başlayabilirsiniz. Önceki ayarlarınızı yeniden yüklemek isterseniz, önceden yedeklemiş olmanız önemlidir. Ayrıca, performansı artırmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları ve püf noktaları vardır, bunları da değerlendirebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, Photoshop ayarlarınızı kolayca sıfırlayabilir ve programı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.