Tedavi için tatilde: “Uzun süreli Kovid tedavilerine talep yüksek”

Selvi

New member
BENn aydır kilitlenme, iyi haberler nadirdi; Bu aynı zamanda sağlık sigortası şirketlerinin yasal sigortalı milyonlarca kişiye zorunlu bir hizmet olarak tedavi sunmak zorunda olduğu gerçeğini de içeriyordu. İleri görüşlü bir karardı, çünkü zorunlu mola birçok Alman’da iz bıraktı. Genel Müdür Claudia Wagner, sağlık turizmi pazarının lider özel tur operatörü Fit Reisen’in şimdi de Corona sonrası döneme özel tekliflerle hazırlandığını söyledi.

DÜNYA: Birçok Alman, korona salgını sırasında kilo aldı. Mümkün olan en kısa sürede mümkün olduğunca çok kilo vermek için hangi kürler uygundur?

Claudia Wagner: Buchinger veya FX Mayr’a göre temel kür, aralıklı ve terapötik oruç ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Artık çok fazla program olduğu için kaplıca ve sağlık tesisleri çoğunlukla bir veya iki alanda uzmanlaşmıştır.

Örneğin, Buchinger’e göre aralıklı oruç, alkali tedavi veya terapötik oruç tutmak isteyen herkes Bad Salzschlirf’teki “Klinik & Gesundheitszentrum am Kurpark”ta emin ellerde. Bad Brückenau’daki “Maltese Clinic von Weckbecker” oruç tutanlar için, Oberstaufen’deki “Concordia Vitalhotel & SPA” detoks kürleri için ve Bad Birnbach’taki “My Mayr Med Resort”, FX Mayr yöntemiyle arınma için idealdir. .


ayrıca oku






Buchinger’e göre terapötik oruç





DÜNYA: Uzun Covid’li kişiler için de özel teklifler var mı?


ayrıca oku








Wagner: Evet, örneğin Bad Mergentheim’daki “Hufeland Clinic” ve Litvanya, Ignalina’daki “Paliesius Clinic” gibi bizim aracılığımızla rezerve edilebilecek uzun süreli Covid programları var. Uzun süreli Covid tedavilerine talep fazla olduğu için bu segmenti büyütmeye devam edeceğiz.

DÜNYA: Sağlık sigortası şirketleri 2021’den beri kaplıcalardaki koruyucu hekimlik önlemleri için ödeme yapıyor. Bu durum uzun süreli Covid programları için de geçerli mi?

Wagner: Yasal sağlık sigortası şirketleri bu soruyu henüz netleştirmediler. Ancak o zamana kadar, etkilenenler, Covid sonrası şikayetleri de ele alan, sübvansiyonlu şifa tedavileri için rezervasyon yaptırarak rahatlayabilirler.

DÜNYA: Etkilenenlere birkaç ev numarası verebilir misiniz?

Wagner: Evet, özellikle Çek Cumhuriyeti’nde. Örneğin, Jáchymov’daki Radium Palace kaplıca evi “Covid-19’dan sonra rahatlama haftası” programını sunuyor; Falkensteiner “Spa Resort Marienbad” portföyünde “Covid19 Sonrası Rehabilitasyon” bulunmaktadır. Yine Marienbad’da bulunan “Spa & Wellness Hotel Silva”daki “solunum yolu tedavisi” gibi karmaşık tedaviler bile sağlık sigortası şirketleri tarafından sübvanse edilmektedir.

DÜNYA: Sübvansiyonlu tam olarak ne anlama geliyor?

Wagner: Ayakta koruyucu tedavi için sağlık sigortası şirketi tarafından ödenen sübvansiyon, tüm tıbbi tedavileri tamamen kapsar ve tedavi maliyetlerinin yüzde 90’ına kadar geri ödenir. Konaklama, yemek veya transfer gibi diğer tüm masraflar günlük 13 Euro’ya kadar sübvanse edilebilir.

DÜNYA: Sübvansiyonlu tedaviler yurt dışında da mümkün mü?

Wagner: Evet, Avrupa Birliği’ne üye olan tüm ülkelerde bir sübvansiyon verilebilir. Bunun için tıbbi gerekliliğin yanı sıra kaplıca tesisinin Alman standartlarına uygun tesislere sahip olması da bir ön koşuldur. Ancak kural olarak, misafir başlangıçta bir ön ödeme yapar.

Daha sonra sağlık sigortası şirketi tarafından geri ödenebilmesi için, kaplıca konuğunun sunulan hizmetlerin ve maliyetlerinin ayrıntılı bir listesini tedavi eden doktorlar tarafından imzalanmış olarak ibraz etmesi gerekmektedir. Prensip olarak, yurtdışında yapılan tedavi masrafları, yalnızca Almanya’da eşdeğer önlemlerin alınacağı ölçüde geri ödenir.


Tayland'daki Kamalaya Wellness Sanctuary & Holistic Spa'nın terasından manzara




Yurtdışında da fırsatlar var: Tayland’daki “Kamalaya Wellness Sanctuary & Holistic Spa” terasından manzara

Kaynak: fitreisen.de


DÜNYA: Tedaviler için birkaç genel ipucu daha verebilir misiniz?

Wagner: Yasal gerekliliklere (Sosyal Kanun Kitabı V tedavisinin 23. bölümü, 2. paragrafı, editörün notu) uygun olarak ayakta önleyici tedavi almak isteyen herkes, planlanan ayrılmalarından iki ay önce aile doktorlarına danışmalıdır, çünkü sübvansiyonlar birbiriyle bağlantılıdır. tıbbi endikasyon için. Doktorla görüştükten sonra, spa adayları spa yerini ve hizmetlerini büyük ölçüde özgürce seçebilirler.

DÜNYA: Portföyünüzde klasik spa uygulamalarının yanı sıra güzellik, Ayurveda, yoga ve detoks paketleri de bulunuyor. Ayurveda, yoga veya detoks konusunda uzmanlaşmış bir tesiste ayakta koruyucu tedavi yapmak mümkün müdür?

Wagner: Kesinlikle, örneğin İtalya’nın Abano Terme kentindeki “Hotel Terme Metropole”de bir spa rezervasyonu yaptırılabilir; burada “termal sağlık” aynı zamanda “Ayurveda & Fango” ve “grup halinde yoga” paketlerini de içerir. Daha iyi yönlendirme için, web sitemizdeki tüm sübvansiyonlu otelleri kısa bir sübvansiyon düğmesiyle işaretledik.

DÜNYA: kısayol düğmesi? Bunu açıklamak zorundasın.

Wagner: Bu butonu indirim için başvurabileceğiniz otellere veriyoruz. Çünkü sağlık sigortası şirketleri Abano Terme’deki gibi ayakta kaplıca tedavilerini de sübvanse ediyor.

DÜNYA: Tatilde sağlığınız için bir şeyler yapmak istiyorsanız, ayakta koruyucu tedavi veya kaplıca tedavisi ise seyahat sağlık sigortası tarafından karşılanabilir mi?

Wagner: Evet, arkasındaki fikir bu. Bu nedenle spa tekliflerimiz genellikle, otelde ikamet eden doktorlar tarafından bir konsültasyonun ardından belirlenen ve konuğun ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş belirli sayıda spa tedavisi içeren klasik bir paket turdur.


Sağlık tatilleri hakkında daha fazlası:




DÜNYA: Kısa vadeli sübvansiyon önleme sübvansiyonu ile aynı şey midir?

Wagner: Hayır, bu yüzden farklı terimler var. Otel misafirlerinin evin sertifikalı bir sağlık programına katılması durumunda sağlık sigortası şirketleri bir önlem sübvansiyonu sağlar. Bunun tam olarak neleri kapsadığı, paragraf 20, paragraf 1, SGB V’de düzenlenmiştir.

Örneğin, Bad Meinberg’deki “Yoga Vidya” merkezinde “Hatha Yoga Önleme” paketi rezervasyonu yaptıran herkes, sağlık sigortası şirketinden 150 Euro’ya kadar önleme sübvansiyonu için başvurabilir. Mali açıdan, önleme sübvansiyonu her zaman kısa vadeli sübvansiyondan daha düşüktür.

DÜNYA: Yasal sağlık sigortası olanlar gerçekten birden fazla ücretli tedavi alabilir mi?

Wagner: Evet, genellikle her üç yılda bir ayakta önleyici tedavi görme hakkınız vardır, ancak bu, tıbbi açıdan özellikle acil durumlarda daha da sık olabilir.

DÜNYA: Bir spa konuğu olarak, havasız olarak değerlendirilme riskiniz var mı?

Wagner: Artık değil, günümüzde tedaviler daha çok detoks, sağlık, güzellik veya kilo vermeye odaklanan zindelik veya zindelik tatillerine benziyor. Ve sadece isim değil, aynı zamanda teklif de her zaman en son bilimsel standartlara uyarlanır.


Yoga tutkunlarına özel fırsatlar var.




Yoga tutkunlarına özel fırsatlar var.

Kaynak: fitreisen.de


DÜNYA: Yoga ve sağlık, Z kuşağının çok gençleri arasında, yani 1995 ile 2009 arasında doğanlar arasında bile moda. Bu hedef grup onu nereden buluyor?

Wagner: Örneğin yogaescapes.de’de bu, Fit Reisen tarafından özellikle genç hedef kitle için oluşturulmuş, yoga inzivalarını ve özel yerlerde koçluğu bir araya getiren bir seyahat markasıdır. Örneğin, Côte d’Azur’daki “Yoga Center The Frog’s House”, Tirol’deki “Reboot Yoga Camp” ve Yunan Epir’deki “Hotel Agia Paraskevi”.

DÜNYA: Ya güneşi selamlamak için fazla katıysanız ya da eski günlerdeki gibi bilinçli olarak kaplıca bahçesinde bir spa kupasıyla dolaşmayı tercih ediyorsanız?

Wagner: O zaman Bad Kissingen’e gitmelisin. Buradaki fuaye, 2.640 metrekare ile Avrupa’nın en büyüğüdür ve mükemmel bir nostaljik hava sunar. Günde birkaç kez sözde çeşme kadınları, Bad Kissingen’in yedi şifalı suyundan dördünü fuayeye döküyor.

DÜNYA: Bir dermanın bir derman gölgesi vardı.Aşk nostaljisi olanlar için tavsiyen var mı?

Wagner: Sağlık, detoks ve kilo verme programlarında uzmanlaşmış tesisler, her iki cinsiyetten benzer düşünen insanlarla tanışmak için iyi yerlerdir.


Claudia Wagner, Fit Reisen'in genel müdürüdür.




Claudia Wagner, Fit Reisen’in genel müdürüdür.

Kaynak: fitreisen.de


Sağlık ve sağlık seyahati işini Fit Reisen’den Claudia Wagner kadar bilen neredeyse hiç kimse yok. İşletme mezunu, 1982’de Fit Reisen’e katıldı; 1993 yılında genel müdürlük görevini devraldı. Termal banyolarda, kaplıcalarda ve sağlıklı yaşam merkezlerinde klasik sağlık ve dinlenme tekliflerinin ürün genişlemesinden sonra, eğitimli yoga öğretmeni 1992’de Sri Lanka ve Hindistan’daki Ayurveda tedavilerini dahil etti. Üç yıl sonra, Fit-Reisen portföyünü geleneksel Çin tıbbına dayalı sağlık paketleri ile genişletti.