Üniversiteye Gidecek Öğrencilerin Ebeveynlerine Tavsiyeler – Güncel Sağlık Haber
Çocuğunuzu üniversiteye göndermek sinir bozucu bir deneyim olabilir. İster yeni bir ülkeye taşınıyor olsun, ister birkaç blok ötede olsun, çocuğunuz bir süreçten geçmek üzeredir. pay karmaşık geçişlerden Sen de öylesin!
Güncel Sağlık Haber, kar amacı gütmeyen bir akademik tıp merkezidir. Sitemizde reklam vermek misyonumuzu desteklemeye yardımcı olur. Güncel Sağlık Haber dışındaki ürün veya hizmetleri desteklemiyoruz. Politika
Bu geçişlerin çoğu heyecan verici ve neşeli olacak, ancak üniversite öyle değil Tümü eğlence ve oyunlar. Ayrıca bazı noktalarda oldukça stresli. Çocuğunuz hayatının neredeyse her alanında büyüyecek. İster oda arkadaşlarıyla yaşamayı öğrenmek, ister zorlu derslere uyum sağlamak, zamanlarını ve paralarını yönetmek veya bir ana dalda karar vermek olsun, çocuğunuzun bazı büyüme sancıları yaşaması kaçınılmazdır. Ve bu büyüme ağrılarıyla birlikte gelen stres zihinsel sağlıklarını etkileyebilir.
Doğru, ilkokulda olduğu gibi çocuğunuzun yanında olamazsınız (ve olmamalısınız). Ama hâlâ var bolca Üniversiteye gidecek öğrencinizin sorunsuz ve sağlıklı bir geçiş yapmasına yardımcı olmak için şunları yapabilirsiniz.
Psikolog Susan Albers, PsyD ile üniversite öğrencilerinin karşılaştığı zihinsel sağlık sorunları ve çocuğunuzun bu yeni bölümdeki zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için neler yapabileceğiniz hakkında konuştuk.
Üniversite öğrencileri için neden zihinsel sağlık bir sorun olabilir?
Akıl sağlığı sorunlarının üniversite kampüslerinde bu kadar öne çıkmasının çeşitli nedenleri var, ancak Dr. Albers’e göre en büyüğü, kolejlerin ve üniversitelerin öğrenci nüfuslarını destekleyecek yeterli kaynağa sahip olmaması. Pek çok genç kampüse zihinsel hastalık teşhisi konmuş olarak geliyor ve başarılı olmak için ekstra yardıma ihtiyaç duyuyor. Diğerleri için üniversite, zihinsel sağlık sorunlarının ilk ortaya çıktığı andır. Bu öğrencilerin de yardıma ihtiyacı var.
Üniversite öğrencilerinin zihinsel sağlık sorunları geliştirmesinin veya daha fazla semptom yaşamasının bu kadar yaygın olmasının bir nedeni de yaşlarıdır. 17 ila 22 yaşları arasındaki bireyler hâlâ hormonal değişiklikler yaşıyor ve hâlâ ergenliğin ortasında olabilirler. Beyinleri de hala gelişiyor. Ekstra strese yol açan dış faktörler olmasa bile, erken yetişkinlik döneminde zihinsel hastalıkların ortaya çıkması (veya gözle görülür şekilde kötüleşmesi) yaygındır. Ama var bolca Üniversitedeyken ruh sağlığını ve genel stres düzeylerini etkileyen dış güçlerin etkisi.
Birisinin teşhis edilebilir bir akıl hastalığı olsun ya da olmasın, hem duygusal hem de fiziksel sağlık durumları okuldayken biraz daha sallantılı olma eğilimindedir. Yoğun baskıların ve büyük geçişlerin olduğu bir dönem. Bu denkleme madde (yanlış) kullanımı, uyku yoksunluğu, kötü beslenme ve bulaşıcı hastalıklara artan maruziyeti de ekleyince, ellerinizde mükemmel bir fırtına var.
Üniversiteye gidecek öğrencilerin ailelerine tavsiyeler
Ancak haberler o kadar da kötü değil. Üniversite öğrencinizin, kampüse adım atmadan üniversitede olumlu bir deneyim yaşamasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz çok şey var. Çocuğunuzun zihinsel sağlığını nasıl yöneteceğini ve aksiliklerden nasıl kurtulacağını öğrenmesine yardımcı olmak, alınacak bir derstir. en azından derslerinde öğrendikleri kadar faydalı.
O halde nasıl yardım edeceksin? Dr. Albers aşağıdaki tavsiyelerde bulunuyor.
Kampüs kaynaklarını değerlendirin
Konu zihinsel sağlığa gelince, çocuğunuzun ihtiyacı olmadan çok önce güvenlik ağının açılmasını istiyorsunuz. Ancak üniversite birinci sınıf öğrencisi için bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir. Çocuğunuz olacak çok ilk birkaç ayda meşgulüm. Kendilerine sunulan tüm kaynaklara aşina olmak için gereken zamanı ayırmayabilirler.
Albers, “Belki de ebeveynlerin görevi bu olabilir; kampüs içinde ve dışında ne tür kaynakların bulunduğunu bulmak.” diyor Dr. Albers. Ayrıca, COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana öğrencilerin karşılaştığı ruh sağlığı sorunlarının artması sonucunda birçok kampüsün, akıl sağlığı hizmetlerini genişletmek için telesağlık platformlarına katıldığını da belirtiyor.
Tüm seçenekler hakkında bilgi edinmek için zaman ayırın ve çocuğunuzu, kendisi için en rahat olacak hizmetlerden yararlanma konusunda güçlendirin.
Unutmayın, çocuğunuzun yararlanabileceği tek kampüs içi destek sistemi ruh sağlığı kaynakları değildir. Dr. Albers aşağıdakileri de dikkate almalarını öneriyor:
- Stres yönetimi dersleri ve etkinlikleri. Bu bir yoga dersi, meditasyon eğitimi, bir Tai Chi grubu veya bir sanat terapisi etkinliği olabilir.
- Stresten uzak alanlar. Bazı okulların kampüslerinde öğrencilerin bunaldıklarında ziyaret edebilecekleri sağlıklı yaşam veya dinlenme odaları vardır.
- Spor salonları. Egzersiz büyük bir stres atıcıdır ve öğrencilerin haftalarına fiziksel aktivite ve sosyal zaman kazandırmak için katılabilecekleri (veya alabilecekleri dersler) çok sayıda okul içi kulüp vardır.
- Yerel parklar ve yeşil alanlar. İster arazi, ister kampüsün botanik bahçesi, yakındaki bir yürüyüş parkuru veya şehrin ortasındaki bir çatı bahçesi olsun, doğada olma şansını yakalamak ruh sağlığınız için harikalar yaratabilir.
- Beslenme destek hizmetleri. Bazı okullarda, daha sağlıklı beslenmeye çalışan öğrencilere tavsiyelerde bulunacak diyetisyenler bulunmaktadır. Üniversite kampüslerinde yemek depolarının, yemek pişirme derslerinin ve yeme bozukluğu destek gruplarının bulunması da yaygındır.
- İlgi grupları. Dışlanmış kökenlerden gelen öğrenciler genellikle okulda ek stres yaşarlar. LGBTQIA+, uluslararası, dini veya BIPOC öğrenci merkezleri gibi kampüs organizasyonlarına ek olarak, genellikle yeterince temsil edilmeyen topluluklara karşılıklı destek ve güçlendirme sunan, öğrenciler tarafından işletilen kulüpler de bulunur.
Gerekirse öğrencinizin konaklama için kaydolmasına yardımcı olun
Çocuğunuzun belgelenmiş herhangi bir engeli varsa, kampüsün engelli kaynakları departmanına mümkün olan en kısa sürede kayıt yaptırması önemlidir.
Çocuğunuz kayıt yaptırmak konusunda isteksizse, Dr. Albers ona üç önemli şeyi hatırlatmanızı önerir:
- Engellilere kolaylık sağlanması aynı şey değil kullanarak engelli konaklama.
- Konaklama geriye dönük olarak verilemez, bu nedenle bunları ayarlamaları önemlidir önce onlara ihtiyaçları var.
- Engelli kaynak ofisi dışında hiç kimse durumlarının ayrıntılarını bilemeyecektir. Öğrencilerin açıkladığı şey onların çağrısıdır.
Ne yazık ki, engellilik kaynaklarına kaydolmak oldukça hantal bir süreç olabilir ve ülkelerindeki bakım ekibiyle iletişim kurmayı gerektirir. Çocuğunuzun konaklama toplantılarına gidemezsiniz, ancak ihtiyaç duydukları tüm belgeleri almalarına yardımcı olmak, zamandan ve baş ağrısından tasarruf etmenizi sağlayabilir.
Bakımın sürekliliğini sağlayın
Kampüs danışmanlık merkezleri uzun vadeli yardım sağlamak üzere tasarlanmamıştır. Bu nedenle, çocuğunuzun bir terapiste başvurduğu önceden var olan zihinsel sağlık sorunları varsa, onu kendi bölgesindeki bir danışmanla bağlantıya geçirmek (veya mevcut sağlayıcısıyla tele-sağlık randevuları ayarlamak), bir süre boyunca çok ihtiyaç duyulan tutarlılığı sağlayabilir. Büyük değişiklikler. Bu aynı zamanda onlara sağlık sigortasının nasıl çalıştığını ve terapist bulma sürecinin nasıl olduğunu öğretmek için de iyi bir fırsattır.
Çocuğunuzla düzenli kontroller yapın
Dr. Albers’e göre besleyici yiyecekler, güçlü egzersizler ve onarıcı uyku ruh sağlığının temelidir. Bunlar aynı zamanda pek çok yeni üniversite öğrencisinin kendi başlarına yönetmeye alışık olmadığı ve öncelik verme eğiliminde olmadıkları şeylerdir.
Bu nedenle mümkün olduğunca üniversite öğrencinizle konuşmak için bir video platformu kullanmanızı öneriyor. “Bu şekilde neye benzediklerini görebilirsiniz; bitkin görünüp görünmediklerini, iyi beslenmemiş gibi görünüp görünmediklerini, bu tür şeyleri görebilirsiniz.”
Arkadaşlarıyla tanışın
Çocuğunuzun değer verdiği insanları tanımak her zaman güzeldir. Bu ilişkileri kurmak, tabiri caizse güvenlik ağını güvence altına almak için başka bir fırsat da yaratır.
Dr. Albers, “Arkadaşlarına iletişim bilgilerinizi verin ve çocuğunuzla ilgili olarak size rahatça ulaşmalarını sağlayın” diyor. “Ve onlara bunun sorun olmadığını bildirdiğinizden emin olun.”
Yargılamadan dinleyin
Kolej anlamına gelen zorlu olmak. Ve bu iyi bir şey. Ancak çocuğunuz zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorsa, bu ek baskı hatalara, kaçırılan fırsatlara ve kötü kararlara yol açabilir.
Hiçbir ebeveyn, çocuğunun dersleri atladığını, sınavda başarısız olduğunu, tutuklandığını veya hesabından fazla para çektiğini duymak istemez; ancak olumsuz yanıt vermek yarardan çok zarar verir.
Dr. Albers, “Yargılamadan dinlemek ebeveynler için zor olabilir” diye kabul ediyor. “Fakat çocuğunuzun zihinsel sağlık sorunları hakkında konuştuğundan emin olmak çok önemli.”
Nereden yardım edebilirsin
Çocuğunuzun üniversitedeyken yeterince uyumasını, sağlıklı beslenmesini veya egzersize zaman ayırmasını sağlayamazsınız, ancak bazı sorunlar var. bazı yardımcı olabileceğiniz temel şeyler.
Çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu kaynaklara sahip olmasını sağlamak için elinizden geleni yapın. Bazı ebeveynler için bu, bütçeleri normalden daha kısıtlı olduğunda nakit göndermek anlamına geliyor. Bazıları için bu, küçük bir bakım paketi oluşturmak anlamına gelebilir. Çocukları yakınlarda yaşayan ebeveynlere, ev yapımı yemek isteyip istemediklerini sorun. Çocuğunuz evini özlüyorsa tüm aileyle bir görüntülü görüşme ayarlayın.
Çocuğunuzun en temel ihtiyaçlarının karşılandığından emin olunmasına yardımcı olmak, genel stres düzeyini azaltabilir veya en azından daha yüksek düzeydeki endişelere odaklanmak için beyinde biraz yer açabilir.
Onları yardım aramaya teşvik edin
Özellikle yardım aramanın damgalandığı bir geçmişten geliyorsanız, çocuğunuzun zihinsel sağlık sorunlarıyla uğraştığını duymak zor olabilir. Ancak akıl hastalığı, terapi ve ilaçlarla ilgili olumsuz duygularınızı kapıda kontrol etmeniz önemlidir. Akıl sağlığı hakkında açık ve yargılamadan konuşun. Çocuğunuzun bir terapistten, özel öğretmenden, ilgi grubundan veya engellilik kaynakları personelinden yardım alma çabalarını destekleyin.
Hayat dersleri
Çocuğunuzun ortaokula geçişini izlemek, özellikle de üniversite kampüslerinde bir akıl sağlığı krizinin ortaya çıktığını bilmek korkutucu olabilir.
Çocuğunuz şüphesiz önümüzdeki yıllarda zorluklarla karşılaşacak, ancak bu zorluklarla birlikte fırsatlar da gelecektir. Desteğiniz ve rehberliğiniz sayesinde çocuğunuz, ruh sağlığı sorunlarını ortaya çıktıkça nasıl tanımlayıp ele alacağını öğrenebilir ve ihtiyaç duyduğunda yardım isteme konusunda rahat olabilir.