Çin: Jiangsu'da ziyaretçiler ormanda tekneyle kürek çekiyor

Selvi

New member
Jiangsu bölgesi


“Balık ve pirinç ülkesi” – bu Çin metaforu, su zengini Jiangsu'yu mükemmel bir şekilde tanımlıyor. Çünkü Yangtze sadece eyaletin tamamından geçmekle kalmıyor; Asya'nın en uzun nehri de Sarı Deniz'e dökülmeden önce burada büyük bir delta oluşturuyor. Verimli alüvyon toprakları nedeniyle Jiangsu, erken dönemde tarıma başlandı ve şu anda neredeyse tüm Almanya'nın nüfusu kadar nüfusuyla Çin'in ekonomik açıdan en verimli ve yoğun nüfuslu bölgelerinden biri.

Kusursuz altyapı, Nanking (bir zamanlar Ming Hanedanlığı'nın güney başkenti), Wuxi (eskiden Wu Eyaletinin doğrudan devasa İmparatorluk Kanalı üzerindeki kültür merkezi) gibi bin yıllık metropoller ve ünlü 20 Jiangnan su köyü, eyaleti turistik bir yer haline getiriyor sıcak nokta.

Hatta bir su kasabası olan Zhouzhuang, CNN tarafından Asya'nın en güzel şehirlerinden biri olarak adlandırıldı; Yuan, Ming ve Qing hanedanlarına ait tapınaklar, pagodalar ve 14 taş köprü, ziyaretçilere antik Çin'in atmosferik bir resmini sunuyor.





Kaynak: İnfografik WELT


Vaktiniz varsa, 30 kilometre uzaklıktaki Suzhou'da bir Kunqu operasını ziyaret ederek derinleştirebileceğiniz izlenimler: Klasik Kunqu operaları birkaç saat sürüyor, en uzunu (“Şakayık Köşkü”) 19 saat bile sürüyor. Suzhou'dan trenle 27 dakikada Şangay'a varabilirsiniz; burada akşamı Bund sahil şeridindeki bir restoranda tiyatroda sonlandırabilirsiniz.

Ormanın içinden bir tekneyle


Jiangsu'daki 200 hektarlık Luyang Gölü Sulak Alan Parkı'nın ilk drone fotoğrafları 2018'de yayınlandığında bir Çin gazetesi, “Mürekkep çiziminde süzülen kağıt tekneler gibi” diye yazmıştı. Hava fotoğrafları, gölün ortasında sıra sıra dikilmiş ağaçların yer aldığı yapay bir ormanı gösteriyor.


Çin: Jiangsu'daki 200 hektarlık Luyang Gölü Sulak Alan Parkının havadan görünümü




Bir hava fotoğrafı Jiangsu'daki 200 hektarlık Luyang Gölü Sulak Alan Parkı'nı yukarıdan gösteriyor

Kaynak: resim ittifakı/dpa/MAXPPP


Çin: Yapay ormanın ağaçları gölün ortasında duruyor




Yapay ormanın ağaçları gölün ortasında duruyor

Kaynak: Getty Images/VCG aracılığıyla VCG


Diğer fotoğraflarda Çinlilerin uzun yaya köprüleri ve köprüler üzerinde selfie çubuklarıyla coşkuyla yürüdükleri veya küçük teknelerle dallar arasında yavaşça kürek çektikleri görülüyor.


Turistler ormanda teknelerle kürek çekmeyi seviyor




Turistler ormanda teknelerle kürek çekmeyi seviyor

Kaynak: Getty Images/VCG aracılığıyla VCG


Bu arada, ağaçlar bir metre derinliğindeki su ormanı kadar sıra dışı çünkü uzun bir süre ağaçlar olarak kabul edildiler. Metasequoia gliptostroboides nesli tükenmiş gibi. 1941 yılında Çin'in uzak bir bölgesinde tesadüfen canlı örnekler bulunana kadar yalnızca fosiller biliniyordu. Bu suyu seven ilkel sekoyalar artık Jiangsu'nun birçok yerinde inşa edilen su parklarına hakim durumda.

Komünist model bir köy


Uzun zamandır Huaxi köyü yalnızca Çinliler tarafından biliniyordu. Bu durum, 2019 yılında 518 metrelik dünyanın bugüne kadarki en uzun köprüsü olan cam tabanlı köprünün burada açılıp uluslararası manşetlere çıkmasıyla değişti. O zamandan beri Batılı gezginler, Pekin'in Yasak Şehir, Paris Zafer Takı ve Sidney Opera Binası gibi ünlü turistik mekanların çok sayıda kopyasını içeren Huaxi Dünya Macera Parkı'na da geliyor.


Jiangsu: Huaxi Dünya Macera Parkı'ndaki cam alt köprü 518 metre uzunluğunda




Huaxi Dünya Macera Parkı'ndaki cam alt köprü 518 metre uzunluğunda

Kaynak: Getty Images/VCG aracılığıyla Visual China Group


Ancak yabancılar genellikle köyü görmezden geliyor. Bir hata, Huaxi'nin Çin'in en zengin köyü ve başlı başına popüler bir turizm merkezi olması; Her yıl 2,5 milyon Çinli arabayla kasabayı dolaşıyor ve sergilenen lükse hayran kalıyor. Tüm sakinler aynı 600 metrekarelik villalarda yaşıyor, aynı bahçeye ve aynı marka arabaya sahip.

Komünist cennetin kötü yanı: Huaxi'ye sabah 9'dan akşam 5'e kadar propaganda yağdırılıyor, köylüler haftanın yedi günü yerel şirketlerde çalışıyor ve taşındıklarında her şeyi geride bırakmak zorunda kalıyorlar. Çünkü Huaxis'in zenginliği toplumsaldır ve yalnızca yerel halk için geçerlidir.

Gerçek atların olduğu bir müze


Avizeler, mermer zeminler, panelli duvarlar, kutu benzeri ahırlar – Heilan Binicilik Kulübü, Jiangsu'daki en büyük at gösterisi tesisidir ve aynı zamanda 30 ülkeden 47 farklı at ırkına ev sahipliği yapan bir tür yaşayan müzedir.


Jiangsu: Heilan Binicilik Kulübü'nde 47 farklı at türü hayranlıkla izlenebilir




Heilan Binicilik Kulübü'nde 47 farklı at ırkı hayranlıkla izlenebilir

Kaynak: Gao Erqiang/chinadaily.com.cn


Hayvanlar sergilenmediğinde sıkı bir şekilde eğitilirler; terbiyeye 60'a kadar at katılır.

Dünyanın en uzun tahkimatı


21 kilometrelik şehir surları – Nanking dünyadaki en uzun ve en iyi korunmuş surlara sahiptir. 14. yüzyılda inşa edilmiş olup başlangıçta 35 kilometre uzunluğundaydı.

350 milyon taşın kullanıldığı tahmin ediliyor; Dayanıklılıklarını, inşaatçıların kalitesine damgalarıyla kefil oldukları özel bir malzeme karışımına borçludurlar. Yüksekliği 14 ila 21 metre arasında olan duvarın neredeyse tamamına erişilebilir.

Alıntı


“Cennet cennettedir ama Suzhou ve Hangzhou yeryüzündedir.”

Bu Çin atasözü, Yangtze Deltası'ndaki paralel ve kesişen kanallar, göller ve bahçelerle karakterize edilen iki şehrin güzelliğini övüyor. Bir zamanlar yalnızca Suzhou'da Çin manzarasının ideal resmini minyatür olarak temsil eden 200 park vardı; Dokuz tanesi UNESCO mirası olmak üzere 60 tanesi bugün hala mevcuttur.

Tuhaf, rekor kıran, tipik: Bölgesel çalışmalar serimizin diğer bölümlerini burada bulabilirsiniz.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.