Ekarte edemez ne demek ?

Irem

New member
“Ekarte Edemez” Ne Demek? Erkekler ve Kadınlar Arasında Çözüm ve Empati Yarışı!

Hadi gelin, hep birlikte şu "ekarte edemez" muhabbetine girelim. Bu cümle, genelde ya bir erkek stratejisi ya da kadın empatisi olarak karşımıza çıkar. Ya da belki de ikisi birden! Bilmiyorum ama bir şey kesin: "Ekarte edemez" demek, biraz da hayatta neyle karşı karşıya olduğumuzun özeti.

Erkekler İçin Ekarte Edemez: Strateji, Strateji, Strateji!

Erkekler için "ekarte edemez" demek, genellikle bir şeyin imkansız olduğu anlamına gelir. Mesela bir maçta geri düşmüşsünüzdür. Hangi çözüm yolu aklınıza gelir? Tabii ki de "Bu maçı çevirebiliriz!" demek. Gerçekçi olmayabilirsiniz, ama bir strateji kurmak için ellerinden geleni yaparlar. O yüzden "ekarte edemez" dediklerinde, aslında "benim stratejimle hallederim" diyorlardır.

Mesela: Yolda giderken, bir araba aniden önünüzü kesiyor. Erkek, "Bu arabayı ekarte ederim!" der, hızla yanına geçer. Hiç umursamaz, yol nasıl olsa onun olacak. Sonuçta, o hep çözüm arayan biridir. Kendine güveni tamdır, "ekarte edemez" dediğinde aslında çözümün hemen köşede olduğuna inanır. Tıpkı bir satranç oyuncusunun, rakibin her hamlesine karşı hazır olması gibi. Kızsanız da, sinirli bir şekilde "ekarte edemez!" diyebilirsiniz, ama bir erkek için bu bir meydan okuma anlamına gelir. O çözüm için bekleyecektir.

Kadınlar İçin Ekarte Edemez: Empati, Empati, Empati!

Şimdi kadınlara gelelim. Bir kadın için "ekarte edemez" demek, "sana bir çözüm önermiyorum, sana sadece destek oluyorum" demek. Ne de olsa, bir kadın önce durumu hisseder, sonra akıl yürütür. Erkek gibi sadece çözüm odaklı olmak yerine, duyguları anlamaya ve çözüm yollarını hissetmeye çalışır. Mesela bir arkadaşınız moralinizin bozuk olduğunu fark ettiğinde, "ne oldu?" diye sorar. Yanıtı aldığında, "ekarte edemez" dediğinde, aslında sizi sadece dinleyecek, derdinizin çözümü için önce kalbinizle bir bağ kuracaktır.

Kadınlar için "ekarte edemez", bir şeyin duyusal olarak rahatlatıcı olması anlamına gelir. Yani, çözüm yoktur ama birlikte olduğunuzda bir rahatlama gelir. Hani bazı şeylerin kelimelerle anlatılamayacak kadar önemli olduğu bir an vardır ya, işte o anlarda kadının içsel düşüncesi şudur: "Ekartemi? Hah, bu mesele çözülmez ama biz burada duralım, birlikte gülüp eğlenelim, belki bir şeyler değişir."

Ekarte Edemez ve İkili İlişkiler: Kadın-Erkek Farklılıkları!

Ekarte edememek, aslında pek de iyi bir şey değil. Hepimiz hayatın "ekarte edemeyen" tarafında bir yerde duruyoruz. Ama "ekarte edebilmek" demek, bazen fazla aceleci olmak demek. Erkekler, özellikle çözüm odaklı olduklarında hemen ne yapacaklarını bilirler, ama kadınlar her zaman bir adım geride durup, "Bu adam benden daha mı çok stresli yoksa?" diye düşünürler.

Erkek: "Ekarte edemez! Yapamam! Geri adım atamam!"

Kadın: "Ekarte edemez! Ama belki sen biraz sakinleşip düşünmelisin."

Böyle iki farklı yaklaşım, ilişkilerde komik ama bir o kadar da anlamlı bir fark yaratır. Erkek çözüm ister, kadın ise anlayış ve empati... Tabii bazen de erkekler, çözümsüz durumları geçiştirmeyi isterken, kadınlar her zaman o geçiştirmeyi anlatma yoluna giderler. İkisi de birer yöntemiyle olayın içindedir ama yolları farklıdır.

Ekarte Edemez: Herkesin Bir Hikayesi Vardır!

"Ekarte edemez" demek, bazen basitçe "benim çözümüm yok" demek de olabilir. Yani hayatta herkesin bir hikayesi vardır. Bir erkek "ekarte edemez" derken çözümü bulamadığını düşündüğü bir anda, aslında bir bakıma hayatta hiç bir şeyin tam olarak çözüme kavuşturulamayacağını da kabulleniyor olabilir. Kadınsa "ekarte edemez" dediğinde, bunu duygusal bir açıklama olarak algılar, "Hayat bazen zor, çözüm de önemli ama ben seni anlıyorum" diyordur.

Ama bu yazıyı okuduktan sonra kimse "ekarte edemez" demesin! Ya da desin de, üstüne bir kahkaha atsın. Çünkü hayatta olan biteni, her iki cinsin de kendine özgü bakış açılarıyla eğlenceli şekilde görebiliriz. Bu yazıdaki gibi, bazen erkeklerin stratejik çözümüne gülüp, bazen de kadınların empatik yaklaşımına göz kırparak, her iki tarafı da kutlayabiliriz.

Peki, Ne Dersiniz? Hayatınızı Ekart Edemediniz Mi? Yorumlarda Paylaşın!

Bu yazıyı okuduktan sonra, tartışmayı başlatmak istiyorum. Kimse "ekarte edemez" demesin! Hadi, forumdaşlar, paylaşın bakalım hayatınızdaki en unutulmaz "ekarte edemez" anınızı. Erkekler, çözümünüz neydi? Kadınlar, empati yapmayı nasıl tercih ediyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!