Kova Listesi: “Her ülkeyi görmenize gerek yok”

Selvi

New member
Geçmişte, yazarımız seyahat destinasyonlarını topladı ve dünyada huzursuzdu. Ne kadar çok ülke, o kadar iyi. Bugün daha bilinçli ve daha az seyahat ediyor. Bir süredir gerçek “özlem yerleri” yoktu. Dikkatli seyahat için bir itiraz.

Ben küçük bir çocukken, seyahat ederken ulaşım araçlarından özellikle büyülenmiştim: hafta sonu gezilere çıktığımız araba; Trenler, özellikle büyük tren istasyonlarına dayattıklarında, heybetli olarak; Ve elbette büyüsü beni bir yetişkin olarak asla bırakmayan uçaklar. Geçmişte, en gerçek anlamda hedefti. Nereye gittiği önemli değildi. Bu değişti.

Seyahat destinasyonlarını toplayın

Üniversitemde bağımsız seyahat etmeye başladım, bu da nispeten hızlı bir şekilde bağımlılık haline geldi. Her zaman hareket halinde olmak istedim, en kısa sürede pasaportumu pul ve vize ile doldurun. O zamanlar düzinelerce gol vardı, çoğunlukla herkesin ziyaret etmek istediği Avrupa büyük şehirleri.

Ayrıca kafamda bir “kova listesi” vardı. Bu, yüzeysellik ve acele gibi görünen gerçekten korkunç bir terim. Ve uygun bir şekilde sadece yerlerin rapleri popüler hale geldiğinde ortaya çıktı.

Tabii ki, bir listeyi kontrol etmenin seyahatlerle ilgisi yoktur. Buna yanıt olarak, daha sonra neredeyse sadece destinasyonlara yöneldim, bu da görünüşe göre kimseyi ilginç bulamadım. Zaten Pristina, Colombo ve Minsk'te olduğum bir zaman vardı, ancak Londra, Roma veya Madrid'de değil.

Londra'daki Big Ben'i duymaktan ziyade çekici bir yolculuk sunan her vesileyle buldum; En azından şimdi İngiliz başkentine yapılan bir gezi için hazırladım.

Özlem için artık özlem yok

Bir süredir bulunduğum yerlere gitmeyi tercih ediyorum – çünkü özellikle güzeller, özel bir anlamlara sahipler ya da orada neyin değiştiğini görmek için. Bununla birlikte, bu arada, iyi bilinen alanlara geri dönmeyi dört gözle bekliyorum, ancak şüphesiz yeni bir şey bulamıyorum.

Bir süredir gerçek “özlem yerleri” yoktu, onları ziyaret edecek kadar şanslı olduğum için (Arjantin ve Galiçya gibi) ya da oraya seyahat etme arzusu kaldırıldı (Hindistan ve Yeni Zelanda gibi).

Bana öyle geliyor ki, tüm hayatları boyunca belirli bir ülkeye ya da somut bir şehre gitmek isteyen, ancak henüz yapmamış gibi görünüyor – muhtemelen herkes herhangi bir yere gitmek istediği için.

Yeniden keşfedilecek yerler

Bu nedenle en iyi özlem hedefleri, zaten size aşina olan ve bir bağlantı kurduğunuz hedefler olabilir. Çünkü dünyanın sunduğu kadar: Çok az şey, neredeyse kendi eviniz kadar bir yer bilmenin duygusu kadar tatmin edici ve çekici.

Her durumda, herhangi bir içerik veya kişisel bağlantı olmadan haritada mümkün olduğunca çok nokta, sadece orada olduğunu söyleyebilmek için akrabadan daha yapılandırılmıştır.

Öyleyse neden son kez sahip olduğunuz bir hedefe bir sonraki geziyi yapmıyorsunuz? Çünkü en güzel yerler doğru keşfedilen veya yeniden keşfedilen yerlerdir.